Rius

Dilluns començarà la intervenció de l'ACA a la llera del Llobregat a l'altura de la Bauma

L'Associació Amics de l'Església de la Bauma tam que el canvi del curs del riu afecti el talús on hi ha les primeres cases del nucli

per Redacció, 14 de gener de 2020 a les 17:16 |
Arbres de grans dimensions tombats i canyes al curs del Llobregat a l'altura de la Bauma | Pere Fontanals
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de gener de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) realitzarà una actuació de manteniment i conservació de la llera del Llobregat al seu pas per la Bauma, a Castellbell i el Vilar, a partir de dilluns ha confirmat NacióManresa de la pròpia agència.

Agents de l'ACA van fer una inspecció sobre el terreny els darrers dies de l'any per conèixer l'abast de l'actuació i ja han definit les característiques tècniques de l'acció que es portarà a terme a primers d'any.


L'Associació Amics de l'Església de la Bauma, però, ha ampliat el seu informe i demana fer un tractament amb maquinària pesant a la zona del canyissar, que està totalment descontrolat i està modificant el curs del riu. 

El canyissar principal d’aquesta zona, ocupa una superfície de 16.000 m2 (1,6 hectàrees), i conjuntament amb l’acumulació dels sediments del riu i una illa d’arbres de ribera tombats, estan modificant el curs del riu. 


Aquest desviament provoca, segons aquest annex, que el curs del riu actual, en les diverses crescudes anuals que té, estigui erosionant el talús a on es fonamenten el primer grup de cases del barri de La Bauma. 

Per això, els empresaris van presentar un informe tècnic a l'ACA advertint de la perillositat de l'estat en que es troba la llera del Llobregat. Un informe que, com va avançar NacióManresa, va ser respost per l'ACA amb indicacions de com havien d'actuar per intervenir a la llera, desentenent-se, inicialment, del problema. L'Associació Amics de l'Església de la Bauma, que també havia presentat una instància a l'ACA en el mateix sentit, instància que ha estat ampliada

La Bauma va patir una important inundació el 20 de setembre de 1971 que va arribar a tombar el pont que hi havia llavors per creuar el riu.

 

Participació