L'Escola d'Hoteleria Joviat participa en el 35è congrés d'Anephot

Va tenir lloc a Cholet amb representants de 57 escoles

Representants de la Joviat desplaçats a Cholet
Representants de la Joviat desplaçats a Cholet | Joviat
Redacció
14 de gener del 2020
Actualitzat a les 15:31h
Dins dels programes d'Erasmus+, Europchef i Una cuina local és una cuina sostenible, una delegació de professors i alumnes de l'Escola d'Hoteleria Joviat de Manresa va participar al 35è congrés d'Anephot (Associació Nacional d'Escoles Privades d'Hoteleria i Turisme) de la qual Joviat n'és escola col·laboradora.

El congrés, que es va dur a terme a Cholet, al Lycée Jeanne Delanoue va acollir representants de les 57 escoles d'hoteleria que hi ha dins l'associació, com directius, caps d'estudis i caps de cuina.

Els alumnes de Joviat que hi van participar van ser Dani Sanjuan i Marc Pons de grau superior de cuina, Marta Farré alumna de grau superior en sala, i Xènia Llobet alumna del grau mitjà de pastisseria, amb en Màrius Ferrer, professor de cuina i la Montserrat Abelaira, professora de pastisseria i integrant del grup d'internacional i d'Erasmus+ de Joviat.

Els alumes i professors van elaborar un menú de cuina catalana per a 120 persones que consistia en una esqueixada de bacallà amb olivada, una coca d'escalivada amb romesco i anxoves, rap a l'all cremat i de postres, una degustació de cinc postres catalanes: una crema catalana, una mousse de mel i mató amb fruits secs i gelatina de mel, un tap de Cadaqués amb fruits vermells, pastisset de Tortosa i pa amb xocolata, oli i sal. Per beure, es va fer un maridatge amb vins francesos. Els alumnes de sala anaven uniformats amb barretina catalana i llaços de cinta catalana al coll.

En el marc del congrés hi va haver una taula rodona per parlar del Les escoles del demà i com seran en un futur. Es va tractar també de la mobilitat d'Erasmus. Joviat va ser representada per Josep Codina i Fina Tarifa com a responsable d'Erasmus+.

El congrés també comptava amb una fira, on hi havia empreses del sector: material de cuina, uniformitat, software per gestionar escoles i restaurants, revistes gastronòmiques, productes gastronòmics, maquinària professional, equipament de cuines, etc.

Els assistents van gaudir de dos sopars amb un alt nivell culinari a l'escola: un, ambientat en l'Orient Exprés, i amb representació teatral inclosa. I l'altre, el sopar de gala de tancament del congrés, cuinat i preparat per dos cuiners amb estrelles Michelin, Mathieu Guibert (Anne de Bretagne) i Éric Guignard (le Castel Marie-Louise), amb l'ajuda de membres del seu equip, professors i alumnes del Lycée Jeanne Delanoue.

També van treballar amb la Guylène Lambert, responsable d'internacional a l'Erasmus+, en el proper Erasmus que tindrà lloc entre febrer i abril d'aquest 2020.