La Cecot insta a incloure el Bages a la futura línia de tren Vallès-aeroport

El president de la patronal terrassenca ha defensat la inclusió del Bages en el futur projecte

Antoni Abad amb membres de la seva executiva a la seu de la Cecot.
Antoni Abad amb membres de la seva executiva a la seu de la Cecot. | Cecot
Marc Solé/Pep Martí
14 de gener del 2020
Actualitzat a la 13:46h
La patronal terrassenca Cecot valora molt positivament la futura línia Vallès-aeroport i defensa la inclusió i "afectació positiva" del Bages en el projecte. Així ho ha fet palès el seu president, Antoni Abad, a l'esmorzar amb mitjans de comunicació que s'organitza cada any a la seva seu.

En paraules del mateix Abad,i com ja havien manifestat anteriorment, Cecot vol formar part de les negociacions prèvies a la materialització de la connexió directa entre el Vallès i l'aeroport del Prat, la qual ha de complir amb els principis d'"inversió, retorn i temporalitat". La seva participació, ha dit, seria de la mà de Fem Vallès, organisme del que formen part.

Sobre la realització del projecte i els terminis d'execució, el mateix Abad ha afirmat irònicament que "si el desembre del 2020 estigués enllestit, caldria felicitar-se'n". En aquest sentit, ha dit que el projecte s'ha de dur a terme "com abans millor".

El líder empresarial ha celebrat que hi ha "molts estudis elaborats" i cal intentar "ser el més racionals possibles" per incidir "positivament en el territori". Tanmateix, ha assegurat que una "bona solució hauria d'afectar positivament al Bages", a més del Vallès. En relació a l'afirmació anterior ha afegit que una línia Manresa-Terrassa-Barcelona-Aeroport seria "idònia".

Davant la proposta des d'altres àmbits de l'administració -com els governs municipals de Terrassa i Sabadell- de reencaminar l'R4 de Rodalies per fer efectiva la citada connexió, el líder patronal no ha tancat cap porta i ha assegurat que s'ha de valorar tota proposta sempre partint de la "inversió, al retorn i a la temporalitat", fent referència a la gran contribució que fa Catalunya al pressupost estatal.

El màxim representant de la institució empresarial també ha emplaçat al govern de coalició espanyol a administrar bé els diners, ja que "no hi ha res més progressista", per prosseguir reivindicant que "la distribució és insuficient pels interessos dels ciutadans de Catalunya". Així hi tot, ha celebrat l'adveniment de pressupostos, davant del qual "s'ha de donar oportunitat al pacte" abans de "judicialitzar l'aspecte del no-retorn".