Màgia i compromís social, protagonistes de la reeixida Gala Simeó Selga del Rotary Club Manresa-Bages

El Servei d'Acompanyament en el Dol de la Catalunya Central va rebre diumenge el 18è Premi Simeó Selga de mans de l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i del president de l'entitat organitzadora de l'acte, Albert Blancafort

El Servei d'Acompanyament en el Dol de la Catalunya Central va rebre diumenge el 18è Premi Simeó Selga de mans de  Valentí Junyent i d'Albert Blancafort
El Servei d'Acompanyament en el Dol de la Catalunya Central va rebre diumenge el 18è Premi Simeó Selga de mans de Valentí Junyent i d'Albert Blancafort | Catpress
NacióManresa
14 de gener del 2020
Actualitzat a les 12:43h
El Rotary Club de Manresa-Bages va celebrar, aquest passat diumenge, 12 de gener, al teatre Kursaal, la segona edició de la Gala Simeó Selga, que va comptar amb un nombrós nombre d'assistents i que va tenir dues parts diferenciades. Per una banda, el lliurament del 18è Premi Simeó Selga al Servei d'Acompanyament en el Dol de la Catalunya Central. Per l'altra, l'espectacle que va oferir el Mag Lari, que va tenir la màgia i l'humor de protagonistes i que va enlluernar petits i grans.
 
La gala es va iniciar amb el lliurament del Premi Simeó Selga, un guardó que compta ja amb una llarga trajectòria i que contribueix a fer realitat projectes d'interès social impulsats per entitats i associacions del territori. En aquesta ocasió, el guanyador va ser el Servei d'Acompanyament en el Dol de la Catalunya Central, que crearà un grup per donar suport i fer acompanyament a infants i adolescents que hagin perdut una persona estimada.
 
Isabel Sanceledonio i Carles Perarnau, responsables de l'entitat, van pujar a l'escenari per recollir el guardó de mans de l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i el president del Rotary Club de Manresa-Bages, Albert Blancafort. En els parlaments es va posar de manifest la importància del projecte que vol iniciar el Servei d'Acompanyament en el Dol de la Catalunya Central i també la tasca del Rotary Club de Manresa-Bages per fer-lo possible. El premi està dotat amb 6.000 euros.
 
La gala va continuar amb l'espectacle Dolce Vita, protagonitzat pel conegut il·lusionista Mag Lari, que de seguida va posar-se a la butxaca el nombrós públic assistent. El xou va combinar màgia, humor i molta diversió.
 
La Gala Simeó Selga està organitzada pel Rotary Club de Manresa-Bages amb la col·laboració de l'Ajuntament de Manresa, el patrocini de l'Obra Social de Caixabank i el suport d'empreses del territori. La programació d'un espectacle marcadament intergeneracional ha permès que l'esdeveniment hagi arribat a un ampli espectre de públic, sobretot familiar.
 
El Rotary Club de Manresa-Bages va apostar l'any passat per donar un nou format al Concert de Reis i celebrar la primera edició de la Gala Simeó Selga, que igual que la que es va celebrar aquest diumenge va ser tot un èxit.
 
El Premi Simeó Selga
 
Gràcies al Premi Simeó Selga, en edicions anteriors han fet realitat els seus projectes l'Associació de la Lluita Contra el Càncer de Manresa, el Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç del Bages, el CB i Unió Manresana, l'Associació Misteriosa Llum, l'ONG Arc de la Solidaritat, la Residència de Navarcles, els Tallers Musicals d'Avinyó, el Banc dels Aliments de Manresa, l'Associació Síndrome d'Asperger de la Catalunya Central, l'Associació per a la Reeducació Auditiva dels Nens Sords – ARANS, la Comunitat de Sant Egidi, Els Carlins, AMPANS, #Invulnerables, l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer i Altres Demències del Bages, Berguedà i Solsonès en dues ocasions i la residència del barri de la Sagrada Família de Manresa.
 
Simeó Selga Ubach (Manresa, 1914 – 2010), va ser un dels manresans més destacats del segle XX i inicis del XXI. La seva llarga trajectòria i el compromís amb la família, les persones, la llengua i el país, li van fer desplegar una intensa activitat en molt diversos àmbits, entre els quals la pediatria i l'assistència sanitària, la pedagogia, la dinamització social i cultural, la política, les tradicions i el folklore, les arts i les lletres, la història i el patrimoni cultural.
 
El Rotary Club de Manresa dedica a aquest pediatre manresà el premi i la gala en reconeixement al seu activisme cívic, social, cultural i polític.