​La Casa Lluvià acollirà durant tres setmanes una exposició sobre les construccions de pedra seca

La mostra, produïda per la Xarxa de Professionals en Museografia, s'inaugurarà aquest dijous al vespre

La Casa Lluvià acollirà durant tres setmanes una exposició sobre les  construccions de pedra seca
La Casa Lluvià acollirà durant tres setmanes una exposició sobre les construccions de pedra seca | Cedida
NacióManresa
14 de gener del 2020
Actualitzat a les 12:24h
Aquest dijous, 16 de gener, a dos quarts de vuit del vespre, s'inaugurarà, a la sala d'exposicions de la Casa Lluvià, Pedres i barraques. Les construccions de pedra seca, una mostra que pretén introduir l'espectador dins l'apassionant món d'un patrimoni oblidat durant molts anys: les construccions amb pedra sense lligar, una tècnica ancestral, amb orígens antiquíssims, que ha perdurat en moltes zones de les nostres contrades en forma de marges, de cabanes i barraques.
 
En aquest sentit, al llarg de l'exposició s'hi podran veure mostres d'aquesta manifestació de l'arquitectura popular, tot fent un repàs de les tècniques, dels materials, de les formes i de les persones que van intervenir en la seva construcció a través de fotografies de gran format.
 
La inauguració de l'exposició, que es podrà veure fins al 8 de febrer, comptarà amb la presència del seu comissari, Albert Fàbrega, que oferirà una visita guiada per la mostra.
 
Pedres i barraques. Les construccions de pedra seca és una iniciativa de l'Ajuntament de Súria produïda per Molècula, la Xarxa de Professionals en Museografia. Compta amb la col·laboració de la Unió Europea, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i la denominació d'origen Pla de Bages.