La consulta que decidirà si Sant Salvador ha d'instal·lar càmeres de seguretat arrencarà el 8 de febrer

El procés participatiu s'allargarà fins divendres 14, dia en què es farà públic el resultat de les votacions

14 de gener del 2020
Actualitzat a les 12:04h
La consulta que decidirà si Sant Salvador ha d'instal·lar càmeres de seguretat arrencarà el 8 de febrer
La consulta que decidirà si Sant Salvador ha d'instal·lar càmeres de seguretat arrencarà el 8 de febrer | AjS
L'Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola ja ha donat a conèixer els dies en què durà a terme el procés participatiu per decidir si el municipi ha d'instal·lar, o no, càmeres de seguretat al carrer. La determinació d'efectuar una consulta ciutadana sobre aquesta qüestió va venir donada per la percepció d'inseguretat que l'Ajuntament feia temps que notava entre els habitants del poble, preocupats per l'increment de robatoris en habitatges. 

En aquest sentit, des del consistori s'ha acordat que la data d'inici de la consulta popular serà el dissabte 8 de febrer. La ciutadania tindrà temps de votar si vol o no vol que s'instal·lin càmeres de seguretat al municipi, fins al divendres 14 de febrer. El mateix dia 14, a la tarda, es durà a terme el recompte de vots i es farà públic el resultat del procés. 

Pel que fa al dissabte 8 de febrer, els guardiolencs i guardiolenques podran votar en una carpa que el consistori col·locarà al carrer de la Creu, davant de l'oficina de La Caixa, de nou del matí a dues del migdia. El diumenge 9 l'escenari de votació es traslladarà a la plaça del Pi, al barri del Calvet, i estarà obert de nou del matí a dues del migdia. Les persones que no puguin emetre el seu vot cap d'aquests dos dies tindran l'oportunitat d'anar al mateix ajuntament, del dilluns 10 al dijous 13 de febrer, a dipositar el seu veredicte.

Sessions informatives prèvies a la consulta

Aquest dimarts, 14 de gener, i el proper dimarts, dia 21, el consistori celebrarà dues sessions informatives per explicar, a tots aquells ciutadans que ho desitgin, el projecte d'instal·lació de càmeres de seguretat. Totes dues trobades comptaran amb la presència d'agents de Mossos d'Esquadra, que s'encarregaran d'informar sobre els beneficis i inconvenients que pot comportar la vigilància permanent. 

La d'aquest dimarts tindrà lloc a la Sala Polivalent de la Masia del Calvet i començarà a les vuit del vespre. La del dia 21 arrencarà, també, a les vuit del vespre i es durà a terme a la Sala de Plens de l'Ajuntament.