El xef Ivan Margalef agafa el relleu a Jordi Llobet al capdavant del restaurant L'Ó de Món Sant Benet

El nou cuiner que capitanejarà els fogons del reconegut restaurant de Sant Fruitós compta amb una dilatada trajectòria nacional i internacional en el camp de la gastronomia

Xavier Benito, Ivan Margalef (al mig) i Jordi Cunill a la sala de l'Ó
Xavier Benito, Ivan Margalef (al mig) i Jordi Cunill a la sala de l'Ó | Fundació Catalunya-La Pedrera
NacióManresa
13 de gener del 2020
Actualitzat a les 19:13h
El restaurant L'Ó de Món Sant Benet, amb una estrella Michelin, engega l'any 2020 amb canvis. El xef Ivan Margalef agafa les regnes del projecte rellevant Jordi Llobet, que inicia uns nous reptes i projectes personals.

El nou cuiner que capitanejarà els fogons del reconegut restaurant de Sant Fruitós compta amb una dilatada trajectòria nacional i internacional en el camp de la gastronomia. Format a l'escola Joviat de Manresa -on també ha exercit de professor- ha estat cap de cuina de restaurants com el Soho Brindisa de Londres, el Caviar&Bull de Budapest, el restaurant Aligué de Manresa o l'Hotel Boutique Les Clarisses de Vic.

Margalef s'ha format, també, en nombrosos cursos de cuina especialitzada i workshops amb professionals de primer nivell com Andoni Luis Adúriz (Mugaritz), Albert Adrià (El Bulli) i Joan Roca (El Celler de Can Roca).

El nou xef comptarà amb un equip de professionals de primer nivell que, assegura, "seguirà defensant el projecte amb el rigor i la professionalitat que els caracteritza", destacant Xavier Benito en la cuina i Irene Cozas com a cap de sala i sommelier tant de L'Ó com del Món.

El restaurant gastronòmic L'Ó va obtenir l'any 2013 una estrella Michelin convertint-se, fins a data d'avui, en l'únic restaurant del Bages amb aquest guardó. La cuina de L'Ó es basa en la tradició i els productes de proximitat, però posant l'accent en tècniques d'avantguarda. La voluntat del restaurant és fer una cuina de qualitat, propera i a l'abast del públic; ambiciosa però connectada amb la gent.

Margalef també durà la proposta gastronòmica del Restaurant Món per tal d'oferir, també, una carta i menús amb un toc de L'Ó conjuntament amb el xef Jordi Cunill.