Sant Fruitós preveu començar al maig les obres del nou Casal d'Entitats i el Jutjat de Pau

L'edifici que abans acollia l'antic ajuntament es troba en desús des del 1998

Sant Fruitós preveu començar al maig les obres del nou Casal d'Entitats i el Jutjat de Pau
Sant Fruitós preveu començar al maig les obres del nou Casal d'Entitats i el Jutjat de Pau | GSV
NacióManresa
13 de gener del 2020
Actualitzat a la 13:32h
Sant Fruitós de Bages tindrà un casal per a les entitats del municipi i habilitarà unes noves dependències pel Jutjat de Pau a l'edifici de l'antic ajuntament, situat a la carretera de Vic, 52, que es rehabilitarà de forma integral. La previsió és que durant el mes de maig s'iniciïn les obres que han de transformar per complert aquest edifici de tres plantes.

La intenció del consistori és distribuir l'equipament de la següent manera: a la planta baixa, entrant pel carrer Casajuana, hi ubicarà el Jutjat de Pau, que disposarà de dos despatxos. També a la planta baixa, però entrant per la porta de la carretera de Vic, hi haurà uns petits magatzems per a les entitats i un punt d'informació turística digital que estarà ubicat a l'exterior, amb la voluntat de poder estar operatiu les 24 hores del dia.
 
Pel que fa a la primera planta de l'edifici, comptarà amb una sala de reunions amb una capacitat per a una seixantena de persones i amb una sala de reunions per a grups amb capacitat per a quinze assistents. En aquest mateix espai s'hi col·locaran armaris per a les diferents entitats municipals. Finalment, la segona planta disposarà d'una sala de reunions i de quatre despatxos de dimensions reduïdes destinats a treball administratiu de les entitats. Totes les plantes de l'edifici comptaran amb lavabos i un ascensor que connectarà els diferents pisos.
 
Estructuralment, es rehabilitarà la coberta i s'arreglarà la façana de l'edifici: "d'aquesta manera, conservarem els trets singulars d'aquest emblemàtic equipament", asseguren des de l'Ajuntament. D'altra banda, i seguint en la línia de la resta d'edificis municipals, el nou Casal d'Entitats serà autosuficient i respectuós amb el medi ambient "gràcies a les plaques solars fotovoltaiques que s'instal·laran a la terrassa posterior i a la vessant sud de la coberta", avancen des del consistori.
 
Pel que fa a l'ús de l'equipament per part de les entitats, es regularà l'accés a l'edifici a través d'un sistema intel·ligent de control horari que permetrà que les diferents entitats puguin reservar l'espai i fer-ne ús quan els sigui necessari.
 
La construcció que abans acollia l'antic ajuntament es troba en desús des que al 1998 es va posar en funcionament el nou edifici consistorial, ubicat la plaça de la Vila. El pressupost de les obres de rehabilitació és de 755.000 euros. L'Ajuntament ha obert el període de licitació per tal d'adjudicar les obres de rehabilitació integral. Les empreses interessades en la realització d'aquests treballs poden presentar la documentació requerida fins el proper 27 de gener.