​Una exposició dona a conèixer el talent fotogràfic de tres joves manresans

Impulsada per l'Espai Jove Joan Amades i Foto Art Manresa, es podrà veure del 13 de gener al 14 de febrer

​Una exposició dona a conèixer el talent fotogràfic de tres joves manresans
​Una exposició dona a conèixer el talent fotogràfic de tres joves manresans | Pexels
NacióManresa
13 de gener del 2020
Actualitzat a les 11:49h
L'Espai ExpressArt de l'Espai Jove Joan Amades de Manresa, inaugurarà, aquest dilluns, 13 de gener, l'exposició fotogràfica Joves creadors 2019, amb obres d'Adam Reyes, Eder Pozo i Marcel Closes, tres artistes novells de la ciutat. La mostra estarà oberta al públic fins al divendres 14 de febrer, en l'horari habitual de l'equipament (dilluns, dimarts i dijous de nou del matí a dues del migdia i de quatre a set de la tarda i dimecres i divendres de quatre a set de la tarda).

La mostra, que es va poder veure al Casal de les Escodines del 3 al 27 de desembre, es realitza en el marc de la 14a edició del cicle Joves Creadors organitzat per Foto Art Manresa i la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Manresa.

Els artistes

Adam Reyes, de 25 anys, ha estudiat Disseny Gràfic a Sabadell, on va aprendre a utilitzar la fotografia com a recurs per a diversos projectes. Li agrada la fotografia nocturna, treballar amb diafragmes oberts, jugar amb la il·luminació i també amb llum natural, els paisatges, els retrats i els bodegons. S'ha presentat a diferents concursos de fotografia del Bages i ha fet algunes fotografies de plató que es podran veure a la mostra.

Eder Pozo és un fotògraf i artista plàstic nascut el 1992. S'interessa per la fotografia des de petit i passa pel fotoperiodisme, el retrat, el bodegó, la fotografia nocturna, la manipulació fotogràfica, la fotografia de paisatge. És a l'Escola d'Art Serra i  a l'Abella (Hospitalet de Llobregat) on es forma com a fotògraf artístic. Aplica la fotografia a les arts plàstiques, apropant-se a les arrels de la creació. La seva obra combina manipulació fotogràfica, cianotipia i fotografia química i digital. A la mostra s'hi podran veure creacions seves del darrer any.

Nascut l'any 1998, Marcel Closes va agafar afició per la fotografia de petit, amb l'ús de càmeres digitals familiars i amb l'auge de les xarxes socials. Malgrat que els seus estudis siguin tècnics (doble grau en Enginyeria Informàtica i Enginyeria Matemàtica en ciència de Dades), li agrada documentar aventures, cims i cordades d'escalada amb imatges que el retornen als records viscuts amb el seu mòbil. Així, la majoria de fotos que presenta estan fetes amb el mòbil: algunes són de viatges i altres d'aventures esportives.