La Generalitat manté Monserveis com a empresa acreditada en l'atenció a persones amb dependència

​El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies va obrir un expedient sancionador d'ofici que es tancarà en dos mesos

La Generalitat manté Monserveis com a empresa acreditada en l'atenció a persones amb dependència
La Generalitat manté Monserveis com a empresa acreditada en l'atenció a persones amb dependència | GSV
13 de gener del 2020
Actualitzat a les 11:13h
Monserveis continua tenint l'acreditació de la Generalitat per oferir atenció a persones dependents tres mesos després que es fes pública la sanció de 735.000 euros que li va imposar la Inspecció de Treball per tenir 52 treballadores sense alta a la Seguretat Social, segons ha confirmat a NacióManresa el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

El Departament va obrir un expedient sancionador d'ofici que, calculen, estarà tancat d'aquí dos mesos, ja que en aquests moments es troba en fase d'instrucció. Cal tenir en compte que les mateixes infraccions laborals suposen un incompliment de la llei de serveis socials. La manca de qualificació professional del personal és una vulneració molt greu de la normativa reguladora.

A dia d'avui, però, Monserveis (Solubages) continua apareixent com una de les quatre empreses acreditades per oferir el servei d'assistència a persones dependents que cobrin el Programa Individual d'Atenció (PIA) de la Generalitat, tot i que els Serveis Socials de l'Ajuntament de Manresa -que és des d'on es vehicula l'assessorament- l'han deixat d'oferir a instàncies de la pròpia Generalitat.

Això, però, no suposa que les Prestacions Vinculades a la Llei de la Dependència que estiguin actives amb Monserveis es deixin de dur a terme. Només s'anul·laran si la persona usuària del servei o la família sol·licita fer un canvi d'empresa.

Amb aquesta premissa, els Serveis Socials de l'Ajuntament van informar les famílies afectades de la situació. De la vintena de casos que hi havia a data d'avui, han canviat o estan en procés de canvi totes les Prestacions Vinculades a la Llei de la Dependència de Monserveis, excepte una família, que vol continuar amb Monserveis.