El BAXI Manresa no para de guanyar (79-72)

Els bagencs sumen cinc victòries seguides a la lliga i compliquen la copa a l'Andorra | Joaquim Alberch
12 de gener del 2020
Actualitzat el 13 de gener a les 8:04h
Aquest BAXI Manresa està tocat per una vareta màgica. Ni un rival que es jugava ser a la copa ni la baixa de Ryan Toolson han trencat la ratxa victoriosa dels bagencs. El Morabanc Andorra ha sortit conscient del què es jugava i ha dominat al principi. Però els de Pedro Martínez mai s'han despenjat. Han sabut madurar el partit i esperar el moment òptim per donar el cop de gràcia al rival. Comença a ser repetitiu però hi ha dos ítems que es repeteixen dia sí dia també. El BAXI Manresa és un equip solidari. El dia que un jugador no està del tot lluït ho està un altre. I el segon? Una conseqüència del primer. Aquest equip és la pera. Suma ja cinc victòries seguides per un total de vuit en acabar la primera volta. La cua podria quedar a quatre triomfs si Estudiantes perd el derbi contra el Real Madrid.

El BAXI Manresa ha començat avui amb Aleksander Cvetkovic, Deividas Dulkys, Juan Pablo Vaulet, Eulis Báez i Luka Mitrovic. Per part del Morabanc Andorra, Ibon Navarro ha optat per Clevin Hannah, Franzt Massenat, Dejan Todorovic, Bandja Sy i Dejan Musli. Precisament, l'exManresa ha estat qui ha obert el marcador. Sy hi posava el 0-4. El BAXI Manresa ha trigat dos minuts en anotar els seus primers punts gràcies a una bona acció de Báez. Els bagencs no estaven massa centrats i els costava trobar bones posicions. A més, Cvetkovic ha comès dues personals en atac en poc més de tres minuts. L'Andorra s'hi jugava més i aconseguia obrir el primer forat (2-9, minut 4). David Kravish convertia una cistella que tampoc ha estat el punt d'inflexió. Els bagencs els hi costava molt cada jugada.

Els de Navarro dominaven clarament i la dinàmica els era més favorable que el marcador. Martínez ha demanat un temps mort i la decisió ha tingut el seu efecte. Dos triples seguits acostaven el BAXI Manresa. La reacció hagués pogut seguir si els bagencs no s'haguessin deixat pispar tres rebots sota la seva cistella. La primera ocasió no ha estat fructífera però sí la segona. Tomàs empatava a manca de 45 segons per acabar el primer quart (16-16).

El Morabanc Andorra ha sumat un 0-6 per estirar novament el partit al seu cantó. La resposta dels manresans ha estat un 4-0 que impedia que els visitants trenquessin un partit que no era massa bonic. Destacaven més les bones accions defensives que la claredat d'idees en atac. Fins que l'enfrontament s'ha traslladat a la línia de 6.75. Cada equip n'ha transformat dos de seguits en poc més d'un minut (29-30, minut 18). Novament, els visitants han posat una mica més de gas. El BAXI Manresa s'ha tornat a encallar i els pirinencs ho ha aprofitat per arribar per davant al descans (33-39).

Báez ha anotat un dels seus importants triples a la represa. Cvetkovic feia la mateixa acció que el seu company per empatar a 39. I Kravish donava als manresans el seu primer avantatge (41-39, minut 22). L'avantatge no ha durat massa però era una nova mostra que els manresans no pensaven desconnectar-se. El Morabanc Andorra ha tornat a gaudir de quatre punts al seu favor. Però els manresans s'han refet i s'han avançat un altre cop.

Sense que durés massa estona tampoc. El partit ha embogit amb una falta en atac de Kravish i una tècnica a la banqueta visitant (47-47, minut 26). Nacho Llovet ha errat tres tirs lliures seguits que impedien marcar distàncies. Els andorrans han tornat a estar més fins als compassos finals de període i guanyaven d'un a manca de l'últim quart (54-55).

La dupla Magarity-Kravish ha assumit responsabilitats als deu minuts definitius. El BAXI Manresa ha gaudit de tres punts al seu favor. La màxima renda al seu favor (60-57, minut 33). El Morabanc Andorra s'aferrava a les opcions de ser a la copa i també lluitava com un lleó. Aconseguia revertir la situació amb un parcial de 2-7. Mitrovic tornava a empatar.

Quedaven menys de quatre minuts i tot apuntava que es viuria l'enèsim final dramàtic. Els bagencs obrien distància amb un 5-0 al seu favor. No era res definitiu. Però la dinàmica havia canviat clarament. El 73-66 a manca de 01:48 obligava Navarro a demanar temps mort. El Morabanc Andorra ha perdut la pilota i Dulkys esmaixava davant un Nou Congost que bullia. Tres tirs lliures de Hannah eren el darrer bri d'esperança visitant. El BAXI Manresa feia córrer el rellotge. I quan llançava estava encertat. Avui no ha calgut esperar la darrera jugada. 79-72 i la cua més lluny.

Incidències: Juan Carlos García González, Vicente Bultó i Yasmina Alcaraz han arbitrat el partit. La crida a omplir la grada amb samarretes vermelles ha trobat resposta i el Nou Congost presentava un molt bon aspecte.