Torna el cicle de concerts «Una hora de música al Conservatori» amb 13 recitals d'alt nivell

Engegarà el proper dilluns, 20 de gener, amb l'actuació d'un quintet de vent amb piano

Torna el cicle de concerts «Una hora de música al Conservatori» amb 13 recitals d'alt nivell
Torna el cicle de concerts «Una hora de música al Conservatori» amb 13 recitals d'alt nivell | AjM
NacióManresa
10 de gener del 2020
Actualitzat a la 13:14h
El Cicle de Concerts de Professors del Conservatori Municipal de Música de Manresa anomenat Una hora de música al Conservatori celebra enguany la seva desena edició i ho fa amb una programació d'un total de 13 concerts, dos més que l'any passat, de qualitat contrastada i amb entrada lliure i gratuïta per a tothom.

Els recitals, que tenen una hora de durada, es duran a terme a l'Auditori del Conservatori  i començaran a les vuit del vespre, excepte el que tindrà lloc el dia 9 de maig, que ho farà a les set de la tarda. En qualsevol cas, mitja hora abans de cada concert, hi haurà una xerrada al vestíbul sobre el programa per part d'un professor del centre.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és donar a conèixer el treball del Conservatori Municipal de Música, mostrar el talent que es cou en aquest centre d'ensenyament i oferir un cicle de concerts a la ciutat afegint valor a l'Auditori com un espai arquitectònic remarcable i d'una acústica impecable.

La desena edició del cicle engegarà el proper dilluns 20 de gener amb l'actuació del Quintet de vent amb piano, format per Anna Òrrit (flauta), Ferran Torrens (oboè), Jesús Domingo (clarinet), Ramon Aragall (fagot), Enric Martínez (trompa) i Benjamí Santacana i Lluïsa Vinyes (piano), que interpretaran obres de L. Thuille i F. Poulenc.

El següent recital tindrà lloc el dijous 30 de febrer i anirà a càrrec del Trio Ultramar. Sota el títol Entre Cuba i Catalunya, els seus components -Yadira Ferrer (veu), Mariona Casanovas (violí i viola) i Maria Lilia Cano (piano)- faran les delícies dels amants de R. Clarke, D. Xostakòvitx, B. Bartók i X. Monstalvatge.

Sonates Romàntiques és el nom de la formació que inaugurarà el mes de març a l'Auditori. El dia 5, Alfred Cots (violí) i Pep Pérez (piano) delectaran el públic amb les harmonies de  L. V. Beethoven i G. Fauré.

A banda de la proposta del dia 5, el març comptarà, també, amb les audicions del grup Jazz 4 laughs (el dimarts 10), amb els músics Joan Pau Chaves i Jordi Gonzalez (piano i teclats), Jordi Blanes (baix) i Lluís Ribalta (bateria); amb l'actuació dels alumnes de l'aula de percussió del Conservatori (el dimecres 18), i amb un concert didàctic de peces de Beethoven a càrrec de professors i alumnes del centre (dimecres 25).

Entrant al mes d'abril, el cicle inclourà tres actuacions. La primera, el dia 2, de la mà de Ramon Aragall (fagot) i Mariona Tuset (violoncel), que faran un repàs de la música del segle XVIII, posant l'accent en compositors com Mozart o Dieter. La segona, titulada Viatges d'un violoncel, tindrà lloc el dimarts 14 i anirà a càrrec de Peter Schmidt (violoncel), Katia Michel (piano). Finalment, el dimecres 22, els joves Nora Bosch (piano), Jordi Coll (violí), Anna Costa (violoncel) protagonitzaran Bohemian Rhapsody, un concert on versionaran obres d'A. Dvorak i B. Smetana.

El cicle culminarà el maig, amb tres propostes més. El dissabte dia 9, el Cor Lerània, dirigit per Jordi Noguera, oferirà el recital Cantare del cuore ci fa bene, amb peces de J. Brahms, J. C. Bach i C. Monteverdi. El dijous 21 serà el torn del quartet format per Pep Pérez (piano), Alfred Cots (violí),  David Andújar (viola) i Mariona Tuset (violoncel), que interpretaran partitures de W. A. Mozart i J. Brahms. El darrer concert d'aquesta temporada serà un recital de piano protagonitzat per Nora Bosch, en el qual donarà a conèixer temes de L. Berio, C. Debussy, C. Koechlin, F. Liszt, M. Ravel, i R. Strauss.