L'esposa de l'amo de Monserveis, nova delegada sindical per la UGT de l'empresa

Eva Serrat va sortir escollida en unes eleccions pactades entre el sindicat i l'expropietari de l'empresa sancionada per tenir 52 treballadores sense assegurar

Concentració davant de Monserveis a Berga el passat mes de desembre
Concentració davant de Monserveis a Berga el passat mes de desembre | Pilar Màrquez Ambròs
10 de gener del 2020
Actualitzat a les 12:25h
Eva Serrat Sanjuán, esposa de Xavier Pubill Cunill, que era l'administrador principal i gerent de Monserveis (Solubages, SL) quan Inspecció de Treball va iniciar els tràmits de sanció a l'empresa per tenir 52 treballadores en la cura de persones dependents sense alta a la Seguretat Social és des de l'11 de novembre de l'any passat nova delegada sindical de la companyia per la UGT.

L'empresa, que va ser sancionada el passat mes d'octubre amb 735.000 euros per tenir 52 treballadores sense assegurar, 30 de les quals sense ni tan sols permís de residència, no tenia tampoc representació sindical malgrat superar amb escreix les 120 treballadores. Aquest és un requisit indispensable si els propietaris de la companyia volen liquidar la societat a través d'un ERE.

Xavier Pubill Conill, que fins a març de 2019 era administrador de Solubages, SL (amb nom comercial Monserveis), va deixar les seves funcions a la companyia arran de l'obertura de l'expedient sancionador per part d'Inspecció de Treball. A partir de llavors, l'única figura legal que consta a l'administració de l'empresa és Eduard Flores, que va passar de ser administrador solidari a administrador únic.

Malgrat això, el passat mes de novembre, l'empresa, amb la complicitat de la UGT, va organitzar unes eleccions sindicals sobre una base de 37 treballadors, de manera que calia escollir tres representants. Cal tenir en compte que l'empresa, que havia declarat 15 treballadors el 2018, comptava amb un mínim (sancionat) de 52 treballadores no declarades, però tant a la seva delegació de Manresa com a la de Berga tenia més de 60 persones fent tasques de cura de persones dependents, que depenien de cada centre.

Eva Serrat, esposa del que era administrador i gerent de la companyia quan es va destapar el frau a la Seguretat Social i a les 52 treballadores, va ser elegida delegada sindical juntament amb dues persones més de la confiança dels propietaris. Totes tres per part de la UGT en un procés electoral amb nombroses irregularitats.