Creu Roja Manresa ajuda els Reis d'Orient a fer arribar joguines a 548 infants

Entre les activitats de sensibilització i captació de fons destaquen la tornada del Rock'n'Reis a la Sala Stroika i el torneig de Volei solidari de Volei 6

Voluntaris de Creu Roja preparant els regals per lliurar als Reis d'Orient
Voluntaris de Creu Roja preparant els regals per lliurar als Reis d'Orient | Creu Roja
Redacció
08 de gener del 2020
Actualitzat a les 14:47h
La Creu Roja de Manresa ha desenvolupat un any més la Campanya de joguines per poder garantir el dret al joc dels infants en situació de vulnerabilitat i que, aquests infants tinguin, un cop l'any, una joguina nova. L'objectiu ha estat acomplert i l'ONG ha ajudat els Reis d'Orient a fer arribar joguines a 548 infants.

Per garantir això, s'ha realitzat el model de botiga en el que Creu Roja a Manresa hem estat pioners des de fa 3 anys. Consisteix en crear una “botiga” de joguines on les famílies, derivades de serveis socials, són les que venen i escullen les joguines pels seus infants i les emboliquen tal i com faria qualsevol altra família. D'aquesta manera, s'ofereix a les famílies la possibilitat d'exercir la seva parentalitat de manera adequada i, al mateix temps, el joc i joguina s'acosten més als desitjos dels infants que és el principal objectiu de la campanya. Enguany, altres assemblees de Creu Roja arreu de la província de Barcelona han utilitzat, també, aquest model.

Amb el lema Els seus drets en joc, la campanya ha repartit joguines noves no bèl·liques, no sexistes, sostenibles i cooperatives entre 548 infants en situació de vulnerabilitat a 12 municipis de la comarca.

A la campanya han participat 28 persones voluntàries que han estat les encarregades tant de realitzar les accions de recollida de joguines, com els punts de sensibilització, així com atendre i assessorar a les famílies a l'hora d'escollir els regals pels seus infants. 

Més enllà de la recollida i repartiment de joguines, la campanya vol posar èmfasi en el dret dels infants a jugar i el valor educatiu del joc per això, totes les joguines que es recullen es garanteix que siguin noves – tenint en compte que els infants tenen dret a estrenar una joguina independentment de la situació econòmica de les seves famílies- no bèl·liques, no sexistes, sostenibles i que, preferentment, fomentin el joc en grup.  

Diferents fórmules de col·laboració

A més de sol·licitar la implicació de la ciutadania, Creu Roja demana la col·laboració d'empreses, comerços i entitats. Aquest suport pot adoptar diferents fórmules a Manresa s'han realitzat totes aquestes accions:

- Punts de recollida de joguines: Marató de donació de sang, Abacus, 
Llar d'infants el Xiulet de Sant Joan de Vilatorrada, Associació d'empreses de Sant Joan i Associació d'empreses de Salt Fruitós.

- Sensibilització: Xerrada de joc i joguina no sexista, Mostra de jocs no bel·lics i no sexistes.

- Captació de fons: Rock'n'Reis (concert solidari a la Sala Stroika), Torneig solidari de Volei 6, Masterclass de Zumba a l'Ateneu les bases, Una entrada de bàsquet Manresa per una joguina nova,