Els Pastorets dels Carlins tanquen temporada amb un 11% més d'espectadors que l'any passat

Des del teatre manresà atribueixen el creixement de públic a les millores de la sala i a "una bona campanya de publicitat"

Els Pastorets dels Carlins augmenten en nombre d'espectadors
Els Pastorets dels Carlins augmenten en nombre d'espectadors | AFT
07 de gener del 2020
Actualitzat a les 14:52h
1.404. Aquest és el nombre d'espectadors que han rebut Els Pastorets dels Carlins al llarg de les sis funcions que han ofert durant aquestes festes de Nadal, la darrera de les quals va tenir lloc aquest passat dilluns, 6 de gener, amb un ple absolut. De fet, totes sis sessions de l'espectacle van omplir la platea i part de l'amfiteatre del teatre manresà, un fet que des de la Fundació Cultura i Teatre (propietària de la sala) valoren "molt positivament". Segons explica Josep Soler, president de la fundació, aquest increment de públic es deu, per una banda, "a la bona campanya de comunicació que hem dut a terme al llarg dels darrers mesos", i, per l'altra, "a la rehabilitació de la sala": "molta gent que feia temps que no venia a veure Els Pastorets ha tornat aquest any aprofitant que estrenàvem l'espai amb millores".

De mitjana, han estat un total de 234 espectadors els que han passat pels Carlins cada dia de funció, una xifra lleugerament superior a la de l'any passat, que va comptar amb un públic diari de 210 persones. En nombres absoluts, l'afluència de gent ha augmentat un 11% respecte l'any passat, on es van comptabilitzar 1.265 espectadors.

Un nou director que potencia l'infern

Després d'interpretar, en els darrers tres anys, el paper de Satanàs, l'actor i director Pere Font ha agafat el relleu del seu homòleg Ivan Padilla, que va dirigir l'espectacle del 2016 al 2018 i que aquest any no ha pres part de l'espectacle. "Cada tres o quatre anys sempre intentem fer un canvi de projecte i una mica de renovació del personal que hi participa", explica Soler, que argumenta que anar fent relleus periòdics "és imprescindible" perquè "Els Pastorets és un espectacle molt singular, amb un mateix text i un públic que es va repetint edició rere edició, i és important que els actors que el fan possible no caiguin en rutines".

Afirmant que seguir l'esquema argumental tradicional d'Els Pastorets dels Carlins és una premissa ineludible que s'imposa a les persones que agafen les regnes de la direcció (aquest any, la mà dreta de Pere Font ha estat l'actriu Maribel Montardit), Soler també valora molt positivament l'"empremta personal" que deixen els encarregats de capitanejar el projecte; una empremta que aquest any s'ha palesat, sobretot, en les millores tècniques i d'escenografia i amb una potenciació de l'infern, amb més foc i foscor i, fins i tot, una coreografia de fúries i teles acrobàtiques.