Comerciants del Centre Històric de Manresa fan públics els seus «desitjos» a l'Ajuntament per a 2020

Entre les peticions hi ha més seguretat arran dels robatoris perpetrats a la zona en les darreres setmanes

Un establiment amb un cartell on es reclama més seguretat, al carrer de Sant Miquel de Manresa
Un establiment amb un cartell on es reclama més seguretat, al carrer de Sant Miquel de Manresa | Gemma Aleman
Redacció
06 de gener del 2020
Actualitzat a les 9:38h
Una vuitantena d'establiments del Centre Històric de Manresa han engegat una campanya per exigir les millores, que fa anys que reivindiquen, a l'Ajuntament. La iniciativa s'expressa públicament a través de cartells a les portes dels seus establiments, en què es pot llegir "desitjos per al 2020", i ha sorgit arran de l'onada de robatoris de les darreres setmanes a la zona. Per aquest motiu una de les peticions és de "més seguretat". "Hem pensat fer aquesta reivindicació per veure si l'Ajuntament agafa idees", explica a l'ACN el president de l'Associació de Comerciants de Sobrerroca, Plaça Major, Sant Miquel i voltants, Josep Tobeña, impulsors de la iniciativa a la qual també s'han adherit altres col·lectius de botiguers.

Una vuitantena d'establiments del Centre Històric de Manresa han penjat a les portes dels seus establiments cartells amb desitjos per a l'Ajuntament per aquest 2020. En ells s'hi pot llegir "més seguretat", "més llum pública", un "microbús" i "més aparcament". Tobeña explica que es tracta de peticions que fa anys que reclamen i que no han tingut solució i que ha estat els robatoris dels darrers dies el que ha dut a l'entitat que pilota a engegar la campanya.

A ella s'hi ha sumat, també, els comerciants del carrer Urgell i Jaume I. Altres de la zona, com al del carrer Nou, Born i Vilanova "també s'ho estan plantejant", diu Tobeña.

Els desitjos

Les prop de 20 detencions de les darreres setmanes a la ciutat per robatoris en comerços és el que els ha dut, explica Tobeña, a exigir més seguretat. També demanen un microbús "pels desnivells existents" a la zona i que impedeixen a la gent d'edat avançada desplaçar-se a determinats comerços; i més aparcament. En paral·lel, exigeixen "més llum". I és que recorden que a la zona hi ha una important "mancança" d'enllumenat públic que a hores d'ara s'està sufragant de la butxaca dels botiguers, que han posat llums i fanals als carrers. "Hi ha un projecte previst per millorar l'enllumenat però està aturat", lamenta el botiguer.

Segons Tobeña, si l'Ajuntament es posés mans a l'obra amb els "seus desitjos" milloraria la imatge d'una zona que, reconeix, també necessita inversions en altres àmbits, com en la rehabilitació de pisos. "Així obririen més botigues", assegura.