Milers de persones segueixen l'arribada dels Reis d'Orient a Manresa

La cavalcada ha incorporat nous personatges, una carrossa i diverses coreografies

Melcior al seu pas pel carrer del Born
Melcior al seu pas pel carrer del Born | Àlex Gómez Ribera
06 de gener del 2020
Actualitzat a les 8:23h
Manresa ha tancat el cicle de les festes nadalenques amb la cavalcada dels Reis d'Orient, la comitiva ha arribat acompanyada de 700 persones i ha recorregut el centre de la ciutat a partir de les 6 de la tarda, el fred que feia aquest vespre no ha impedit que milers de persones sortissin a rebre Ses Majestats. La cavalcada ha tingut una línia de continuïtat però també ha incorporat algunes novetats, un d'aquests canvis ha estat la inclusió d'una nova carrossa amb un patinet gegant, també s'hi han incorporat noves coreografies com la que ha fet l'Esbart Manresà per acompanyar el carter Reial o la que ha creat el Club Rítmica Manresa per seguir l'Àngel, a més a més també hi han aparegut per primera vegada els Kromacolors, dos personatges de fantasia amb les cames molt llargues.

La cavalcada ha fet el seu recorregut habitual seguint vies principals de la ciutat com el carrer Guimerà, el Passeig Pere III i la carretera de Vic, a l'arribar a la Muralla de Sant Domènec els Reis d'Orient han baixat de les seves carrosses i, juntament amb una part del seguici, han acabat de fer el recorregut a peu fins a la Plaça Major, aquesta part del trajecte ha permès a alguns vianants poder saludar de manera molt propera a Ses Majestats. Al voltant d'1/4 de 9 el seguici ha arribat a la Plaça Major, mica en mica els diferents grups que en formaven part han anat entrat la plaça i han presentat les seves coreografies al públic que s'esperava. Els tres Reis, en arribar, han fet l'adoració al Pessebre que hi havia al peu de l'Ajuntament i han saludat a l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, a la regidora de Cultura, Anna Crespo, i tot seguit a la resta del consistori.

El ritual de l'arribada de Ses Majestats ha culminat amb un dels moments més emblemàtics, la sortida al balcó de l'Ajuntament, allà se'ls hi ha fet l'entrega de la clau màgica que obre totes les portes de la ciutat, una eina que els permet deixar els regals a les llars manresanes. Finalment ha estat el moment dels discursos, Valentí Junyent ha demanat als tres Reis igualtat d'oportunitats, més pau i més solidaritat, que els infants creixin aprenent a pensar críticament, a dialogar, a respectar, a compartir , a estimar i a estimar-se de manera que contribueixin a fer una societat més justa i més feliç. D'altra banda el Rei Gaspar ha lamentat que encara no han pogut portar la pau a tots els pobles del món, ni eliminar la fam, la pobresa, la malaltia o les tristors, a més a més ha lamentat no haver complert amb les demandes de democràcia, justícia i llibertat que li han fet en anys anterior l'alcalde i una gran part del país.

La cavalcada de Manresa ha estat organitzada per l'Agrupació Cultural del Bages i l'Ajuntament de Manresa amb la col·laboració d'un gran nombre d'entitats que han contribuït a fer més completa la rebuda dels Reis d'Orient.