«Jazz Bodas de Fígaro», una combinació espectacular de jazz i òpera, aquest dissabte al Kursaal

Paco Mir, del Tricicle, signa la direcció i la versió jazzística d'aquesta obra de Mozart

«Jazz Bodas de Fígaro» arriba al Kursaal el 4 de gener
«Jazz Bodas de Fígaro» arriba al Kursaal el 4 de gener | Promocional
Redacció
02 de gener del 2020
Actualitzat a les 18:29h
Jazz i òpera, una combinació espectacular que a l'espectacle Jazz Bodas de Figaro -que acollirà la sala gran del teatre Kursaal de Manresa- es podrà escoltar dissabte 4 de gener a partir de les 21h. –Tal com diu el títol, és una versió jazzística que ha fet Paco Mir de l'obra de Mozart Bodas de Figaro, en la qual els cantants interpreten les seves àries a la manera tradicional però l'acompanyament és a càrrec d'un trio de jazz que, conservant els tempos originals, reinventa la partitura amb uns arranjaments tan insòlits com enlluernadors.

Dramatúrgicament, es converteix en un assaig de la mateixa funció en la qual un director condueix l'acció entre els personatges. Les explicacions del director redueixen els recitatius a les frases més significatives i reforcen la trama còmica de l'obra. 

Visualment veurem com l'escenari es transforma des de la nuesa del primer assaig a la vistositat de la nit de l'estrena. I musicalment sentirem la música de sempre, cantada a un altíssim nivell, però amb uns acompanyaments que ens oferiran una nova perspectiva d'alguna cosa molt coneguda.

Les entrades de Jazz Bodas de Figaro tenen un preu de 22€ (20€ amb el carnet Galliner, majors de 65 anys i 6€ menors de 25 anys) i es poden comprar a les taquilles del teatre Kursaal o per internet.