Esportistes d'un institut de Washington visiten Manresa seguint les passes de Sant Ignasi de Loiola

L'equip està fent un tour que inclou entrenaments amb professionals en instal·lacions d'alt nivell, visites al patrimoni i celebració del Cap d'Any a Catalunya

Esportistes d'un institut de Washington visiten Manresa seguint les passes d'Ignasi de Loiola
Esportistes d'un institut de Washington visiten Manresa seguint les passes d'Ignasi de Loiola | AjM
NacióManresa
31 de desembre del 2020
Actualitzat a les 12:40h
Els quinze components de l'equip de lluita grecoromana Eye Street Glapping, de l'institut Gonzaga de Washington, van ser, aquest passat dissabte, a Manresa, juntament amb els membres del cos tècnic i alguns pares i mares que els acompanyaven. El motiu de la visita va ser, per una banda, dur a terme un entrenament a la ciutat i, de l'altra, conèixer la petja que va deixar Sant Ignasi de Loiola a la capital bagenca, de la mà dels professionals de la Fundació Turisme i Fires de Manresa.

Així doncs, els estudiants van poder descobrir de primera mà els indrets per on va passar Ignasi de Loiola, entre els quals el Museu Comarcal -antic Col·legi Sant Ignasi-; la Capella del Rapte i Santa Llúcia; el Pou de la Gallina; la capella de Sant Ignasi Malalt; la Seu, i el projecte Manresa 2022. Endinsant-se en aquest paisatge van seguir el Camí Ignasià fins a Montserrat, i després cap a Barcelona, on continuaran amb l'entrenament i les visites fins passat Cap d'Any.

L'entrenador de l'equip, Milton Yates, remarcava, en acabar la visita, que  "Manresa és clau per aprendre l'origen de la filosofia i l'educació jesuïta". En aquest sentit, va assenyalar que visitar la ciutat "és fonamental per tots i cadascun dels alumnes que han estat educats en una institució jesuïta", ja que "tenir l'oportunitat d'experimentar-la en primera persona  ha estat extremadament instructiu per a mi mateix i per als meus estudiants". Yates és la segona vegada que visita la ciutat, i en destaca, sobretot, el patrimoni i l'entorn natural "privilegiat" i "inspirador".