La Nit Viva de Fonollosa encararà les dues últimes sessions havent rebut, fins al moment, 1700 visitants

L'espectacle que recrea la vida a pagès de fa més d'un segle oferirà les darreres representacions aquest dimecres a la tarda

La Nit Viva de Fonollosa oferirà les darreres representacions aquest dimecres, 1 de gener, a la tarda
La Nit Viva de Fonollosa oferirà les darreres representacions aquest dimecres, 1 de gener, a la tarda | Sabina Calmet
NacióManresa
31 de desembre del 2020
Actualitzat a les 11:01h
Després de l'estrena, el passat 26 de desembre, de la dotzena edició de la Nit Viva de Fonollosa, aquest poblet del Bages ja ha rebut, de moment, la visita de 1.700 persones que no s'han volgut perdre l'espectacle en qüestió; un espectacle que recrea la vida a pagès de fa més d'un segle a través de quadres d'oficis antics i d'un pessebre. 

Organitzat pel Grup de Teatre Faltagent, per l'Associació Cultural Recreativa (ACR) de Fonollosa i per diversos veïns i veïnes del municipi i de pobles de l'entorn, la Nit Viva d'enguany ja ha dut a terme un total de sis representacions: dues el dijous 26, dues el dissabte 28 i dues el diumenge 29. Aquest darrer dia va ser el de més afluència de visitants, amb una xifra rècord de 475. Segons Eloi Hernàndez, un dels coordinadors de la iniciativa, el volum d'espectadors d'aquesta dotzena edició és similar al dels altres anys: "per a nosaltres és una molt bona notícia perquè malgrat que cada cop hi ha més oferta de propostes nadalenques arreu del territori, hem aconseguit mantenir un públic fidel i consolidat, que cada any repeteix", manifesta.

Les dues darreres representacions de la Nit Viva de Fonollosa tindran lloc aquest dimecres, 1 de gener, a un quart de set i a dos quarts de vuit del vespre, respectivament. Les entrades es poden adquirir directament a taquilla (situada a l'entrada del poble de Fonollosa) des d'una hora abans de l'inici de la primera sessió. El preu dels tiquets és 7 euros (de 5 per a infants de 4 a 14 anys i gratuït per als menors de 4 anys). 

La Nit Viva de Fonollosa compta amb la participació de més de dues-centes persones dels pobles de Fonollosa, Camps, Aguilar de Segarra, Castelltallat i rodalies, que fan de figurants en unes 50 escenes estàtiques, mòbils o parlades en quadres situats en cases i espais centenaris del poble. La representació transcorre pels carrers i interiors de diverses cases centenàries del Raval del Sastre. 

Entre les escenes destacades hi ha la premsa d'oli, el celler i la núvia (situades a l'interior de cases datades del segle XVII), passant el rosari, l'escola, la carboneria, el forjador o les trementinaires. El recorregut transcorre per interiors però també pels carrers i camps, on el visitant trobarà també escenes com el batre, el mercat, la bugada, el carro de la verema, la festa major (amb músics en directe) o la matança del porc. També s'hi recrea el portal de Betlem.