Sant'Egidio convoca una concentració l'1 de gener per a un món sense guerres ni terrorisme

A la plana de l'Om a partir de 2/4 de 7 de la tarda

Acte de la comunitat de Sant'Egidio l'1 de gener de 2019
Acte de la comunitat de Sant'Egidio l'1 de gener de 2019 | Pere Fontanals
Redacció
30 de desembre del 2020
Actualitzat el 01 de gener del 2020 a la 13:45h
L'1 de gener, en ocasió de la 53 Jornada Mundial de la Pau, i manifestant el seu suport al missatge del papa Francesc "La pau com a camí d'esperança: diàleg, reconciliació i conversió ecològica", la comunitat de Sant'Egidio invita a començar l'any nou al carrer, juntament amb aquells que treballen per un món més just i humà.

Per aquest motiu, Sant'Egidio Manresa convoca una concentració per a un món sense guerra ni terrorisme el primer dia de l'any a la plana de l'Om a partir de 2/4 de 7 de la tarda.

El missatge de la comunitat recorda que "el món és una casa comuna" que es troba amb nombroses guerres obertes que afecten Somàlia, el nord de Moçambic i diversos països del Sahel, com Nigèria, Burkina Faso, Mali i Níger, dels que es parla ben poc. "Els que més pateixen són els pobres, que tenen dret a la pau a través del diàleg i la reconciliació", recorda Sant'Egidio, però "també hem d'ocupar-nos de totes les terres ferides per l'explotació de la natura que esperen una conversió ecològica".