El lingüista Gentil Puig parlarà dissabte de la situació de la llengua a la Catalunya Nord, a l'Espai Òmnium

L'impulsor de "Vallespir", de Ceret, presentarà també la revista a Manresa

Gentil Puig
Gentil Puig | Viquipèdia
Redacció
30 de desembre del 2020
Actualitzat a les 10:21h
Aquest proper dissabte, 4 de gener, a les 11 h, a l'Espai Òmnium de Manresa, el lingüista Gentil Puig i Moreno presentarà la revista Vallespir -l'única que s'edita en paper i en català a la Catalunya Nord actualment- i parlarà de la situació de la llengua a les comarques nord-catalanes.

Gentil Puig i Moreno és doctor en lingüística romànica per la Universitat de Montpeller (1980), habilitat de Ciències del Llenguatge el 1992 i professor de la facultat de Ciències de l'Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona i a la Universitat de Perpinyà el 1993. Els seus principals camps de recerca han estat la lingüística aplicada al coneixement de les llengües, la sociolingüística, l'antropologia cultural i la interculturalitat. És expert del Consell d'Europa en llengües minoritàries.

Fundador del Centre Cultural Català del Vallespir, ha estat director de la revista literària Vallespir, codirector de la revista universitària Aïnes noves, de Perpinyà, sobre temes de recerca catalanes, com l'ús de la llengua a la Catalunya Nord, és autor d'unes 30 obres i de més d'un centenar d'articles en revistes de llengua, sociolingüística i estudis culturals. El 2012, Puig va publicar el llibre de memòries El passat ens empaita. Vicissituds d'un fill d'exiliat republicà (Pagès editors), que ha presentat per diverses ciutats dels Països Catalans.