Nadal

El Campi qui Jugui s'estrena amb cues per entrar des de primera hora

El parc de Nadal de Manresa rep 1.353 visitants el primer dia d'obertura

per Redacció , 28 de desembre de 2019 a les 14:02 |
Innauguració del 34è Campi qui Jugui | AjM
El primer dia del Campi qui Jugui 2019 ha acollit al Vell Congost 1.353 persones des de la seva innauguració fins al vespre, quan s'ha tancat, i ha registrat cues per accedir-hi. El Campi d'enguany està dedicat a les festes i tradicions del Bages. La regidora d'Infància, Rosa M. Ortega, ha estat la responsable de donar el tret de sortida a aquesta 34a edició.

Com en els darrers anys, el Campi esta instal·lat el complex del Vell Congost del 27 de desembre al 4 de gener de les 4 de la tarda fins a 2/4 de 9 del vespre (exceptuant el dia 31 de desembre que l'horari serà de 4 a 8 del vespre).


Una de les novetats és que s'aposta per seguir creixent cap a l'exterior amb una oferta d'activitats que inclou: karts infantils i elèctrics, circuit de bicicletes, parc d'aventura amb tirolina, food trucks i espai per menjar i l'atracció de jumping per poder saltar fins a tocar els estels.

Activitats dins del Congost


Dins el pavelló hi ha activitats com el laberint, el racó dels contes, un espai de realitat virtual, una pista americana, tallers de maquillatge i manualitats, la ludoteca, el joc de construcció Kapla, un room escape, així com un estand per aprendre l'elaboració del vi i un que, sota el nom de Ruta a Montserrat, lliura uns passaports per anar timbrant les activitats que vagin realitzant, serà un record que els participants podran endur-se a casa.

Per segon any consecutiu, l'espai del conte del Campi qui Jugui acull el taller Xup xup de contes organitzat pel Servei d'Atenció Integral (SAI) LGTBI de Manresa i pel Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) Montserrat Roig. Enguany s'han organitzat dues sessions que es duran a terme el dilluns 30 de desembre i el divendres 3 de gener a les 5 de la tarda.

El taller estrà dinamitzat per G de gata, de Gates Gatunes (encisadora de paraules) que presentarà i dinamitzarà un conjunt de relats on bruixots, ingredients màgics, elefants i personatges estrambòtics, portaran el gaudi als infants a la vegada que els farà reflexionar i sensibilitzar al voltant de la igualtat i la diversitat de gènere.

A més, hi ha un espai reservat a actuacions on diferents entitats de la capital del Bages faran les seves exhibicions. Algunes de les associacions que hi participaran son: Manrusia van del Pal, Xàldiga, Casal Culturals Dansaires Manresans, els Tirallongues, Esbart Cor de Catalunya, entre d'altres. D'altra banda, i gràcies al Club Patí s'oferirà l'oportunitat de practicar l'hoquei.

També cal destacar la participació de l'IPA el dia 29 de desembre, on diferents cossos de seguretat exposaran els seus cotxes al pàrquing del Congost. Igualment, des de l'Associació Campi qui Jugui es farà una recollida d'aliments a canvi d'oferir fotografies amb els personatges d'Star Wars. Els aliments recollits aniran al banc d'aliments de Manresa.

A més a més, els infants i joves poden endinsar-se al món de la guerra dels Matiners d'Avinyó amb Matiners a la lluita, també podran gaudir d'un espai de jocs gegants: Mikado, Quatro, Mister Mind, videojocs, futbolí, pilotes boges, operación, inefables, el molí d'aigua per fer girar les sínies.

La gran acollida de les activitats dirigides a infants de 0 a 3 anys ha fet que s'habiliti una zona específica per ells: Campi Xics (a l'espai Judo) que acollirà l'espai Microxics amb piscines de boles, jocs simbòlics... els inflables i el corral d'en Pau on podran jugar amb elements de psicomotricitat en forma d'animals fets d'escuma.

 

Participació