El Kursaal acollirà diumenge el 3r concert de Simfonova de Marcel Gorgori amb «Òpera, de què vas?»

Hi prendran part l'Orquestra Barcelona Filharmonia amb una seixantena de músics, sota la direcció de Daniel Antolí

Simfonova presenta «Òpera, de què vas?»
Simfonova presenta «Òpera, de què vas?» | Promocional
Redacció
27 de desembre del 2019
Actualitzat a les 10:55h
Després de l'èxit de les dues gires que fins ara ha produït el segell Simfonova amb els concerts Només per a uns quants? i La rebotiga de l'òpera, que es van poder veure al Kursaal, Simfonova presenta aquest diumenge, 29 de desembre a les 6 de la tarda, a la sala gran la seva tercera creació: Òpera, de què vas?. L'espectacle, ideat i dirigit per Marcel Gorgori, ja ha exhaurit totes les entrades. 

De la mà de l'Orquestra Barcelona Filharmonia, sota la direcció musical de Daniel Antolí, i amb els cantants solistes Carles Cosías (tenor), Isabella Gaudí (soprano) i Carles Pachón (baríton), Òpera, de què vas? és un espectacle que qüestiona un dels tòpics que sovint pot sentir-se a dir, en relació a l'òpera, el que assegura que, de les òperes, l'únic que val la pena és la música, però que l'argument que expliquen, no val res.

L'argument de la pel·lícula Pretty woman és exactament el mateix que el de l'òpera La Traviata, de Giuseppe Verdi. A més, la pel·lícula, té escenes calcades a algunes escenes de l'òpera. L'argument de la pel·lícula West side story, és exactament el mateix que el de l'òpera Romèo et Juliette, de Gounod, (i que el de l'obra de Shakespeare). I encara, la pel·lícula també té escenes calcades a algunes escenes de l'òpera.

Així... per què un dels tòpics operístics més estesos diu: "A l'òpera, la música està molt bé, però els arguments són infumables"?