Pans & Company obrirà una investigació per aclarir la denúncia de racisme que ha fet un manresà

La cadena de menjar diu que la política d'empresa "no tolera actituds discriminatòries ni racistes" cap a ningú

Els joves van gravar un vídeo amb tota la seqüència
Els joves van gravar un vídeo amb tota la seqüència | @EAntiracista
NacióDigital
24 de desembre del 2019
Actualitzat a les 18:08h
L'empresa Pans & Company ha anunciat a través de les xarxes l'inici d'una investigació interna per determinar si hi ha hagut alguna conducta que no es correspongui amb la seva política basada "en la igualtat i el respecte" i en la no discriminació. La companyia assegura que "mai no toleraríem una actitud discriminatòria i racista cap a ningú". També ha garantit que "treballarem perquè aquest tipus de situacions no es tornin a repetir". La Generalitat, a través del conseller de Treball, Chakir El Homrani, ha anunciat aquest dimarts l'obertura d'un expedient sancionador.

Cal recordar que, com avançava NacióManresa, un manresà ha denunciat amb un vídeo que a l'establiment que la companyia té a l'estaciço del TAV de Girona no els han volgut servir un cafè a ell i a un acompanyant seu per qüestions racistes. La cambrera els ha indicat que "segons el cap" la seva presència no era oportuna i no els serviria. Quan un dels afectats li ha dit que ell mai no havia estat a l'establiment i que era de Manresa, la noia ha repetit que no els serviria.

El cas ha sortit a la llum després que l'Espai Antiracista de Girona-Salt pengés un vídeo a les xarxes socials on es veu com una cambrera de l'establiment es nega a servir un cafè a uns joves d'origen marroquí. Des de l'organització remarquen que "no és un fet aïllat" i que un cas com aquest de discriminació racista "no es pot normalitzar".
 
Segons la plataforma, tres joves d'origen marroquí van anar aquest dilluns a les set de la tarda a l'establiment de l'estació de l'AVE a Girona, on van demanar un cafè. "La treballadora es va negar a servir-los perquè tenia ordres del propietari de no servir a un perfil de gent", han explicat. En el vídeo que han penjat a les xarxes socials, la cambrera explica que compleix ordres del seu cap de no servir a persones que tenen vetada l'entrada. A continuació, un dels joves ho qüestiona tot dient que ell és de Manresa i que és el primer cop que entra al local.
  Els joves van marxar de l'establiment i van posar-se en contacte amb membres de l'Espai Antiracista per exposar-los els fets. Pels volts de les vuit, alguns representants van anar a parlar amb la treballadora sobre el que havia passat i a demanar-li el full de reclamacions de l'establiment per denunciar uns fets "molt greus" de racisme. Segons la plataforma, la dona s'hi va negar i ells van respondre-li que no marxarien fins que els el donés. També van dir-li que estaven disposats a fer una concentració davant del local per denunciar-ho. Al cap d'una hora i després de trucar al seu cap, la treballadora els va lliurar el full de reclamacions.