Nadal

Tot a punt per al concert a capella que l'Escriny oferirà per Nadal al Convent de Santpedor

El concert té dues parts diferenciades, una primera amb peces de compositors contemporanis amb la llum i la pau com a eix conductor, i una segona part amb nadales arranjades per a cor

per Redacció , 23 de desembre de 2019 a les 16:08 |
Coral Escriny | Oriol Reguany
La Coral Escriny es torna a posar un nou repte. Després que en els darrers anys, totes les produccions de la coral de Santpedor, dirigida per Marc Reguant, han comptat amb acompanyament instrumental, enguany s'ha optat per oferir un programa interpretat exclusivament a capella, és a dir, amb només les veus dels 55 cantaires de l'Escriny.

El concert que porta per títol Lux et Pax es podrà escoltar el dia de Nadal, a les 22h i altre cop el dia 12 de gener a les 19h a l'Auditori del Convent. Aquesta producció s'estructura en dues parts, la primera de les quals està dedicada a compositors contemporanis de diferents països: l'estonià Arvo Pärt, el nord-americà d'ascendència danesa Morten Lauridsen, el rus Sergei Rachmaninov, l'anglès Herbert Howells i el letó Eriks Esenvalds. Entre peça i peça d'aquesta primera part hi haurà la lectura d'una selecció de textos relacionats amb la temàtica del concert -la llum i la pau-, a càrrec de Blanca Vila Casanovas. La segona part té un caire nadalenc. Presenta harmonitzacions que han fet compositors del segle XX de nadales populars, i versions musicals de poemes de la mateixa temàtica d'autors catalans. Un bloc de peces que vol reivindicar, d'una banda, la bellesa de les melodies populars de la nostra tradició i el llegat de compositors catalans contemporanis.


Les entrades al preu de 10 € (8, per als infants) es poden comprar a les llibreries L'Horitzó i Timbaler de Santpedor i per primer cop també online, gràcies a un acord de l'entitat amb l'empresa CodeTickets. Així, doncs, es podran comprar per internet a https://ja.cat/lux

El director, Marc Reguant


Nascut a Santpedor, obté el grau professional de música en l'especialitat de Clarinet al Conservatori de Música de Manresa i cursa estudis superiors de música a l'ESMUC mentre rep també classes de piano i cant. Forma part de diverses formacions de cambra, corals i orquestrals entre les quals destaquen ARSinNOVA Cor de Cambra, el Cor Madrigal i el Cor Ibercamera entre altres. En el camp de la direcció coral ha seguit diversos cursos de la FCEC i actualment rep classes de direcció coral del prestigiós director Josep Vila i Casañas. Dirigeix la Coral Escriny des del setembre de 2009. Dirigeix també el Cor de Teies – cor de noies de Santpedor. Compagina la seva activitat com a intèrpret i director amb la docència a l'Escola Municipal de Música El Faristol de Roda de Ter i l'Esquirol i a l'Escola Municipal de Música d'Artés, de la qual n'és el director.

La Coral Escriny

La Coral Escriny es va fundar a Santpedor l'any 1968, per un grup de joves amb ganes de cantar dirigits per Xavier Santamaria, que en fou responsable fins al 1988. Aquell any es va fer càrrec de la direcció Jaume Serra, que conduí la coral fins al 2005. En aquell moment prengué el relleu en la direcció Enric Mieza, amb la col·laboració d'Oriol Torras. Des del setembre de 2009, el director és Marc Reguant.

Al llarg de la història de la coral s'han treballat tota classe de repertoris. Els programes més rellevants han estat l'òpera barroca Dido and Aeneas, el musical Hair, i darrerament, el Gloria del compositor barroc Antonio Vivaldi, el Magnificat de John Rutter, Illa inaudita que va composar Manel Camp expressament per als 50 anys de la Coral, el Requiem de Mozart i la Passió segons sant Marc de Johann S. Bach.

 

Participació