Tres establiments del Bages renoven l'acreditació Amed a la qualitat alimentària

Els establiments Amed són promotors de la salut, garantint una oferta culinària basada en l'alimentació mediterrània

La cuina de l'hospital Sant Andreu amb l'acreditació Amed
La cuina de l'hospital Sant Andreu amb l'acreditació Amed | CatSalut
Redacció
23 de desembre del 2019
Actualitzat a les 15:17h
Enguany, al Bages, l'Agència de Salut Pública de Catalunya ha renovat l'acreditació Amed a la cuina de l'Hospital de Sant Andreu, gestionada per l'empresa Boris 45, al restaurant Complex Congost de Manresa, i al restaurant La Fonda, de Sant Benet de Bages.

L'alimentació mediterrània tradicional és una valuosa herència cultural que, a partir de la simplicitat i la varietat, ha donat lloc a una combinació equilibrada i completa d'aliments, gens renyida amb el plaer gastronòmic. 

El consum de verdures, fruita, llegums, fruita seca i cereals, l'ús de l'oli d'oliva com a principal font de greix, tant per cuinar com per amanir i un baix consum de productes animals, un consum moderat d'aviram i de derivats lactis i més consum de peix vinculat a la proximitat del mar, són les característiques comunes de l'alimentació mediterrània. 

L'objectiu de l'acreditació Amed és promoure la salut a través de la millora de l'oferta, la identificació i la visibilització d'establiments de restauració que donen valor a l'alimentació mediterrània. 

Cada any més establiments reben l'acreditació que l'Agència de Salut Pública de Catalunya ofereix als establiments compromesos amb la salut a través de l'alimentació. 

Aquesta acreditació es renova periòdicament en aquells establiments que dia a dia treballen per mantenir una oferta saludable, en el seu menú diari.