23
de desembre
del
2019
Actualitzat
a les
15:17h
Enguany, al Bages, l'Agència de Salut Pública de Catalunya ha renovat l'acreditació Amed a la cuina de l'Hospital de Sant Andreu, gestionada per l'empresa Boris 45, al restaurant Complex Congost de Manresa, i al restaurant La Fonda, de Sant Benet de Bages.
L'alimentació mediterrània tradicional és una valuosa herència cultural que, a partir de la simplicitat i la varietat, ha donat lloc a una combinació equilibrada i completa d'aliments, gens renyida amb el plaer gastronòmic.
El consum de verdures, fruita, llegums, fruita seca i cereals, l'ús de l'oli d'oliva com a principal font de greix, tant per cuinar com per amanir i un baix consum de productes animals, un consum moderat d'aviram i de derivats lactis i més consum de peix vinculat a la proximitat del mar, són les característiques comunes de l'alimentació mediterrània.
L'objectiu de l'acreditació Amed és promoure la salut a través de la millora de l'oferta, la identificació i la visibilització d'establiments de restauració que donen valor a l'alimentació mediterrània.
Cada any més establiments reben l'acreditació que l'Agència de Salut Pública de Catalunya ofereix als establiments compromesos amb la salut a través de l'alimentació.
Aquesta acreditació es renova periòdicament en aquells establiments que dia a dia treballen per mantenir una oferta saludable, en el seu menú diari.
L'alimentació mediterrània tradicional és una valuosa herència cultural que, a partir de la simplicitat i la varietat, ha donat lloc a una combinació equilibrada i completa d'aliments, gens renyida amb el plaer gastronòmic.
El consum de verdures, fruita, llegums, fruita seca i cereals, l'ús de l'oli d'oliva com a principal font de greix, tant per cuinar com per amanir i un baix consum de productes animals, un consum moderat d'aviram i de derivats lactis i més consum de peix vinculat a la proximitat del mar, són les característiques comunes de l'alimentació mediterrània.
L'objectiu de l'acreditació Amed és promoure la salut a través de la millora de l'oferta, la identificació i la visibilització d'establiments de restauració que donen valor a l'alimentació mediterrània.
Cada any més establiments reben l'acreditació que l'Agència de Salut Pública de Catalunya ofereix als establiments compromesos amb la salut a través de l'alimentació.
Aquesta acreditació es renova periòdicament en aquells establiments que dia a dia treballen per mantenir una oferta saludable, en el seu menú diari.