El 8è Pessebre Vivent del Pont Llarg arriba amb millores escenogràfiques i canvis en el recorregut

Se celebrarà aquest dijous, dia de Sant Esteve, de sis de la tarda a dos quarts de nou del vespre

El 8è Pessebre Vivent del Pont Llarg arriba amb millores escenogràfiques i canvis en el recorregut
El 8è Pessebre Vivent del Pont Llarg arriba amb millores escenogràfiques i canvis en el recorregut | Sussi Garcia
NacióManresa
23 de desembre del 2019
Actualitzat el 24 de desembre a les 9:33h
Falten tres dies. Els impulsors del Pessebre Vivent del Pont Llarg de Manresa estan ultimant els darrers detalls de la vuitena edició d'aquesta representació típica de les festes de Nadal que es durà a terme, com ja és tradició, aquest dijous, dia de Sant Esteve, a la tarda (de sis a dos quarts de nou). També, i seguint en la línia dels anys passats, des de l'organització s'ha estat treballant, al llarg d'aquest curs, per oferir novetats. 

En aquest sentit, en l'edició que se celebrarà dijous, els visitants es trobaran amb un pessebre vivent que haurà millorat a nivell de decorat: "fins ara, la major part de les façanes eren simplement construccions en dues dimensions; en canvi, en les noves, es veuran tres i quatre façanes que donaran la sensació de construcció completa", explica Àngels Serentill, la coordinadora general de l'espectacle, que elogia i agraeix la feina que fan els voluntaris "per convertir, de la nit al dia, els camps de regadiu i les cases del Poal en poblats de la Galilea". Tots ells, assegura, "fins i tot han investigat i s'han documentat per reproduir, al detall, l'ambientació de l'època".

A banda d'una escenografia més treballada, aquesta vuitena edició del Pessebre Vivent del Pont Llarg també ha optat per reorganitzar el recorregut "per tal de fer-lo més lògic", comenta Serentill. Així, i per primer cop, l'establia perdrà el seu lloc preeminent al turonet de la Torre de l'Oms (des d'allà es podia veure des de qualsevol punt del circuit), i se situarà al final de tot.

Així mateix, i seguint en la línia de les edicions anteriors, l'organització tornarà a impulsar el concurs de recerca del caganer pels més petits de casa, i el concurs de fotografia d'Instagram per a totes les edats. 

Horaris i preus

Impulsat i coordinat per la Parròquia de l'Esperança i amb la participació del Grup de teatre El Teló, el Grup Escènic Nostra Llar del Poble Nou, Nobles de l'Aixada, Casal Cultural de Dansaires Manresans i Armats de Manresa, i més de 200 figurants, el Pessebre Vivent del Pont Llarg oferirà representacions cada mitja hora, des de les sis de la tarda i fins a dos quarts de nou del vespre. Les entrades per a veure'l tenen un preu de 4 euros (de 2 euros pels menors de 6 anys) i es poden comprar a través d'aquest enllaç. Tot i que també serà possible adquirir tiquets el mateix dia 26, des de l'organització s'aconsella reservar-los per internet amb antelació, ja que en edicions anteriors "s'han arribat a generar llargues cues", asseguren. En aquest sentit, apunten que qui tingui l'entrada comprada per internet, no caldrà que faci cua, i podrà accedir directament a l'entrada del pessebre.