La Loteria de Nadal deixa 8 milions d'euros del primer premi a Súria

L'administració número 2 ven dues sèries del 26.590 a finestreta

L'administrador de la loteria amb una treballadora atenent els mitjans
L'administrador de la loteria amb una treballadora atenent els mitjans | Pere Fontanals
22 de desembre del 2019
Actualitzat el 23 de desembre a les 9:19h
L'administració de Loteria número 2 de Súria ha venut dues sèries del 26.590, el primer premi de la Loteria de Nadal. En total són 8 milions d'euros en premis que s'emporta la vila minera.

Segons ha assegurat l'administrador de l'establiment, Joan Antoni Pulido, els 20 números premiats s'han venut a finestreta. Al caure el dia del sorteig en diumenge, l'ambient a l'entorn de l'administració del carrer Sant Josep de Súria ha estat gèlid, malgrat la venda del primer premi.

El seu responsable ha arribat tard, amb una bossa plena de cava, quan ja tots els mitjans de comunicació esperaven feia estona. L'home ha obert i ha demanat una estona per endreçar l'administració.

Quan el propietari i els treballadors de l'administració del carrer Sant Josep de Súria han conegut la notícia que havien repartit una part de la grossa de Nadal no s'ho han acabat de creure. "M'acabava de llevar i estava mirant la tele quan ho he sentit", ha explicat Joan Antoni Pulido, el responsable de l'establiment, que quan ha arribat a la botiga encara es mostrava "en estat de xoc".

Pulido ha explicat que fa set anys que va fer-se càrrec del negoci, i que aquest és el primer cop que reparteix un premi d'aquestes característiques. De fet, la Maria Plaza, una empleada que fa 29 anys que treballa en aquesta administració, ha detallat que tot i que l'establiment va obrir portes als anys setanta, primer venent només travesses i des de 1994 també loteria, mai abans havia repartit la grossa de Nadal. "Porto tota la vida esperant aquest moment", ha assenyalat.

Les dues sèries del 26950 s'han venut íntegrament per finestreta, per la qual cosa s'espera que el premi estigui "molt repartit". L'administrador de loteria s'ha mostrat molt emocionat i ha dit que confia que aquesta notícia suposi "un impuls pel negoci i pel poble".

Ha remarcat que Súria és una població d'origen miner i on la majoria de ciutadans són de classe treballadora. "Estic segur que tothom a qui ha tocat són persones que ho necessiten", ha indicat.

En aquest mateix sentit s'ha expressat Pepita Manau, una veïna de la localitat que actualment resideix a Barcelona. "Quan ho he sentit m'ha fet tanta o més il·lusió que si m'hagués tocat a mi perquè la gent d'aquí s'ho mereix", ha comentat.

Manau ha explicat que s'ha acostat a l'administració perquè la seva mare tenia un número de loteria acabat en zero. "M'ha fet venir perquè comprovés si li havia tocat però ja hem vist que no", ha explicat.

Al llarg del matí desenes de curiosos s'han apropat fins aquesta administració. Amb tot, cap dels premiats s'hi ha deixat veure.

Gairebé 400 milions a Catalunya

Pluja de milions a Catalunya. Passaven només 20 minuts de les nou del matí, hora oficial de l'inici del sorteig de la Loteria de Nadal, quan els nens de Sant Ildefons han cantat el premi més esperat: el Gordo, dotat amb quatre milions d'euros per sèrie i 400.000 per dècim. El número agraciat ha estat el 26.590 i ha repartit gairebé 400 milions d'euros entre Salou, Barcelona i Súria.

L'administració salouenca, la número 1, és la que més dècims ha venut del primer premi a tot l'Estat. En concret, 80 sèries d'aquesta sort de números les van adquirir els responsables del centre aragonès El Cachirulo de Reus, que han repartit 320 milions d'euros.

El premi ha estat força repartit. També s'ha venut a Salamanca, a Sant Vicent del Raspeig i a Alcoi (Alacant), entre d'altres punts de l'Estat.

Montgat i Sort, una sèrie cadascun del segon premi

El 10989 ha tocat parcialment a Montgat i Sort. En concret, una sèrie a cada localitat. Això suposa repartir dos milions i mig d'euros si s'han venut tots els dècims. Aquest premi està dotat amb 6.250 euros per cada euro jugat. S'ha cantat a les 11.30 hores. La majoria del bitllets s'han distribuït a Madrid, amb 104 sèries. També s'han col·locat 30 sèries a Fuente del Maestre (Badajoz) i 30 més a Sant Lorenzo del Escolerial (Madrid).

El tercer premi també esquitxa Catalunya

Poc abans d'un quart de dotze del matí ha sortit el tercer premi: el 00.750, dotat amb 500.000 euros per sèrie i 50.000 per dècim. S'han venut 36 sèries a Mollerussa, 33 sèries i un dècim a Ripoll, dues sèries a Sort i una sèrie i un dècim a Barcelona. També s'han distribuït cinc dècims a Esparreguera, dos a Torelló, un a Arenys de Mar i un a Terrassa.

Més de tres milions d'euros a Badalona

El 41710, un dels dos quarts premis que s'ha cantat de la rifa de Nadal, ha repartit 17 sèries a Badalona i tres més a Barcelona, en dues administracions diferents. Està dotat amb 200.000 cada sèrie i suposa 1.000 euros per cada euro apostat. S'ha cantat a les 11.47 hores. La major part del premi s'ha venut des del munici d'Utrera, a Sevilla, on s'han col·locat 130 sèries.

El cinquè 23059, íntegre a Palamós

​Cap a tres quarts de 10 del matí ha sortit el primer cinquè premi: el 75206, dotat amb 60.000 euros per sèrie, que ha caigut a Sòria, a Castella i Lleó.

El segon i el tercer cinquè premi del matí sí que han repartit diners arreu de Catalunya. El premiat 06293 ha estat molt repartit i ha deixat alguns dècims en diversos municipis catalans, en concret 17. Se n'han venut 8 en dues administracions de Barcelona, 5 a Reus, 1 a Manlleu, 1 a Sant Boi de Llobregat, 1 a Girona i un altre a Puigcerdà. S'ha cantat a les 10.24 hores. 

Diferent ha estat el 23059, que ha caigut íntegrament a Palamós, on s'han distribuït les seves 170 sèries. Si s'han venut tots els dècims, això suposa un premi total de 10 milions d'euros.

Per altra banda, el 66212, un altre cinquè premi, s'ha venut a Santa Coloma de Gramenet i a altres punts de Catalunya. Al municipi colomenc se n'han repartit 45 sèries i tres dècims més. També s'ha distribuït una sèrie i quatre dècims des de Sant Feliu de Llobregat i una sèrie més des de Sant Cugat del Vallès. Altres dècims s'han venut a Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Cardedeu, Manresa, Santa Susanna i Figueres. 
Arxivat a