L'espectacle «Nadal al Catà» va omplir fins a tres vegades el renovat teatre dels Carlins

Més de 170 alumnes actuant van posar a prova un espectacle que ja ha complert 9 edicions sense parar de renovar-se

Alumnes del Guillem Catà dirigint-se als Carlins
Alumnes del Guillem Catà dirigint-se als Carlins | INS Guillem Catà
Redacció
21 de desembre del 2019
Actualitzat a les 9:36h
L'espectacle Nadal al Catà va omplir dijous fins a tres vegades el renovat teatre dels Carlins. Van ser dues sessions matinals i una tercera al vespre. La primera, adreçada a les escoles més properes a l'institut— La Font i Espill— i una altra al migdia per als propis alumnes d'ESO, Batxillerat i cicles formatius. Al vespre, la tercera i última sessió acollia famílies i amics fins arribar a superar els 300 espectadors.

Al matí, entre el públic, la que fou molts anys professora de música i ara regidora de joventut manresana, Rosa Maria Ortega, assistia a un espectacle que al llarg dels anys no ha parat mai de renovar-se. Enguany, Martí Vilardebò, nou director musical, ha incorporat els instruments de percussió a la majoria de nois i noies de l'espectacle, que s'han sentit més protagonistes que mai. I és clar, al seu costat, més d'una trentena d'alumnes fent d'actors sota la direcció d'Alícia Puertas, per tal de recollir fragments dels Pastorets de Folch i Torres o el poema de Nadal, de Josep Maria de Sagarra. Al capdavall, poc més de setanta minuts que aquest cop han requerit un veritable exèrcit de regidors d'escena per tal de bellugar d'una banda a l'altra del local dels Carlins desenes de criatures, i fer-ho cronometradament, com peces d'un rellotge escènic.

Docents als camerinos i també a l'escenari. Perquè es pot ser mestre i músic, i com cada any alumnes de fusteria, de perruqueria i d'estètica han participat vivament del Nadal al Catà. Al final, aplaudiments i emoció a flor de pell: un exercici de creativitat i participació. Allò que ara en diríem treballar els aprenentatges significatius, les cèlebres competències bàsiques. I entendre els beneficis del treball en equip, la responsabilitat i el treball de la sensibilitat. Perquè som coneixement, és clar, però també emocions. Al capdavall, també en aquesta edició l'institut Guillem Catà ha convidat algun dels ex-alumnes, i aquest cop ha estat en «Little Rubio» l'encarregat de cloure la sessió a ritme de hip-hop. I amb un desig compartit: que tinguem un bon Nadal plegats i un millor curs encara.