El jutge deixa en llibertat tres dels condemnats per abús sexual a una menor a Manresa

Els altres dos segueixen fugats i tenen una ordre de cerca i captura

El jutge descarta l'ingrés immediat a presó de tres dels condemnats per abús sexual a una menor a Manresa
El jutge descarta l'ingrés immediat a presó de tres dels condemnats per abús sexual a una menor a Manresa | Gemma Aleman
NacióManresa
20 de desembre del 2019
Actualitzat a la 13:40h
L'Audiència de Barcelona ha descartat l'ingrés immediat a presó de tres dels condemnats per abús sexual a una menor de 16 anys a Manresa tal com demanava la fiscalia i l'acusació particular. L'Audiència té en compte que la sentència encara no és ferma, ja que la defensa ha presentat recurs i, per això, els deixa en llibertat amb mesures cautelars. S'hauran de presentar periòdicament als jutjats, tenen prohibida la sortida a l'estranger i tampoc podran apropar-se a la víctima.

La decisió arriba mentre dos dels cinc condemnats continuen fugats i per als quals s'ha demanat una ordre de recerca i captura. Tots cinc estan condemnats per un delicte d'abús sexual i no d'agressió a penes de presó d'entre 10 i 12 anys. La sentència, molt criticada, va argumentar que com que la víctima es trobava inconscient en el moment de la violació, no va mostrar resistència a l'agressió.

L'Audiència justifica la seva decisió perquè considera que és "possible, però no probable" que els tres condemnats intentin fugir, ja que no ho han fet fins ara i, ni tan sols, quan encara no s'havia celebrat el judici i la fiscalia els hi demanava una pena de presó "molt i molt superior" a la finalment imposada. Per altra banda, el tribunal tampoc creu que hi hagi cap risc per a la víctima, ja que considera que "no hi ha cap motiu per albirar ànim de revenja per part del condemnat".

Mentrestant, els altres dos condemnats, cosins i d'origen cubà, continuen fugats i no es descarta que hagin pogut sortir del país. En aquest cas, l'Audiència sí que ha demanat la detenció i l'ingrés a presó de tots dos i, per això, ha emès una ordre de recerca i captura.

La resolució de l'Audiència no és ferma i ara les parts tenen un termini de tres dies per poder recorre-la.