L'Ajuntament de Manresa senyalitzarà i col·locarà una placa en l'ossera del cementiri

La moció que ha presentat Fem Manresa ha rebut el suport unànime dels grups del ple

Aspecte actual de l'ossera del cementiri de Manresa
Aspecte actual de l'ossera del cementiri de Manresa | Fem Manresa
20 de desembre del 2019
Actualitzat a les 8:04h
El ple de l'Ajuntament de Manresa ha aprovat la dignificació de l'ossera del cementiri municipal amb una adequada senyalització i una placa de record als manresans i manresanes que allà hi ha enterrats. La moció que va presentar Fem Manresa va comptar amb el suport unànime dels regidors del consistori.

Entre les atribucions que té l'Ajuntament és el d'oferir una inhumació digna als difunts que no compten amb família o que la família no pot fer-se càrrec de la despesa de l'enterrament i del manteniment del nínxol. En aquest sentit el regidor de govern Josep Gili ha recordat que el consistori compta amb alguns nínxols de propietat on són inhumades les persones que reuneixen aquestes característiques. Aquest 2019, l'Ajuntament ha fet 8 enterraments d'aquest tipus. Entre dos i cinc anys després, si la família continua sense poder-se fer càrrec de l'enterrament, llavors els cossos són dipositats a l'ossera.

Fem Manresa ha valorat que al no trobar-se senyalitzada ni diferenciada de l'entorn, l'ossera es veu com un espai "molt gèlid i oblidat" al cementiri. Per això, la moció aprovada proposa que l'Ajuntament dignifiqui l'ossera del cementiri, senyalitzant-la i col·locant-hi una placa commemorativa pel dret al record de tots els manresans i manresanes anònimes que "descansen" en aquesta fossa.