El Bisbat de Vic valora presentar-se com a acusació particular contra l'excapellà de Sant Vicenç

En el registre del seu domicili s'hi van trobar obres d'art que pertanyen a parròquies del Bisbat

El bisbe de Vic, Romà Casanova, en una imatge d'arxiu
El bisbe de Vic, Romà Casanova, en una imatge d'arxiu | Josep M. Montaner
Redacció
19 de desembre del 2019
Actualitzat a les 14:49h
El Bisbat de Vic ha emès una nota on anuncia que valora presentar-se com a acusació particular contra l'excapellà de l'església parroquial de Sant Vicenç de Castellet, David Vargas, després que aquest dimarts hagi estat detingut pels Mossos acusat d'estafa continuada i altres delictes, i que hagi transcendit que al seu domicili escorcollat s'hi han trobat obres d'art sostretes d'esglésies del Bisbat de Vic, entre d'altres el retaule de la pròpia església de Sant Vicenç.

El Bisbat ha aprofitat el comunicat de premsa per desmarcar-se del qui fou rector de l'església de Sant Vicenç entre 2006 i 2011, "però que no fou mai capellà del bisbat, sinó que hi treballava". Com recorden, el 28 de novembre de 2013, David Vargas "va ser expulsat de l'estat clerical de forma permanent, per decret de la Congregació per a la Doctrina de la Fe (Vaticà)".

Nou dies abans, el Bisbat de Vic va presentar un escrit a la Fiscalia denunciant una sèrie de fets presumptament delictius comesos pel ell, un any i mig més tard, el 14 de maig del 2015, el Bisbat va ampliar l'escrit de denúncia en tenir coneixement de nous fets presumptament delictius vinculats a David Vargas.