El circuit MAM presentarà el 28 de desembre el cartell de 2020

Rita Payés Trio, Natsuko Sugao Group, M.A.P., Enrique Oliver i Jaume Llombart, Miguel Villar Trio i Swing Airforce completen el cartell

El circuit MAM tornarà el 10 de gener
El circuit MAM tornarà el 10 de gener | MAM
Redacció
19 de desembre del 2019
Actualitzat a les 11:56h
El proper dissabte 28 de desembre tindrà lloc la presentació de la segona edició del Cicle de Música Activa de Manresa (MAM). Serà a la Sala Mestre Blanc - Espai Sant Domènec- a 2/4 de 8 del vespre i d'entrada lliure. S'hi presentaran les novetats del cicle d'enguany, com la venta d'entrades per internet, el nou web www.mam.cat, els packs de descompte, la programació, nous col·laboradors, etc. i gaudir i participar en la posterior jam session, amb músics de tota la comarca. 

El cartell d'aquesta segona edició, dissenyat per Queralt Vinyoli, inclou en la programació dels sis concerts que van de gener a juny, una varietat de formacions i artistes com la trombonista i cantant Rita Payés (Sant Andreu Jazz Band) -acompanyada del seu quartet-, el pianista Marco Mezquida dins del trio MAP (juntament amb el saxofonista malagueny Ernesto Aurignach i el bateria banyolí Ramon Prats), passant pel duo format per Jaume Llombart a la guitarra i Enrique Oliver al saxo tenor, fins el sextet de la trompetista Natsuko Sugao. També podrem escoltar la música de Miguel Villar trio, un dels trios més consolidats del país. El cicle finalitza el 5 de juny amb una ballada de swing a càrrec del grup Swing Air Force dins la Nit dels Picapolls de la fira ViBa de la DO Pla de Bages. 

Cadascun d'aquests concerts anirà precedit pel seu corresponent aperitiu artístic de la mà d'artistes locals, amb noms com el del dramaturg Carles Gilabert o la ballarina i coreògrafa Nadia Pesarrodona. Amb el preu de l'entrada (10'50€ anticipada i 12€ a taquilla) els espectadors podran gaudir d'una copa dels vins que els cellers amb DO Pla de Bages maridaran cadascuna de les vetllades, 

Concerts

Rita Payés Quartet: 10 de gener – Espai Plana de l'Om

Elisabeth Roma: guitarra
Magalí Datzira: contrabaix
Juan Rodríguez Berbín: percussió
Rita Payés: trombó i veu

Imagina  és un regal de la Rita a la seva mare. És un projecte on s'uneixen dues generacions i dues maneres de viure la música. On el jazz de la Rita i la guitarra clàssica de la seva mare es fusionen en un espectacle de bossa nova. Un disc on tot s'hi val i on cadascú aporta la seva experiència, un desig on s'hi aboquen temes profunds.  Imagina  és un punt de trobada.  

Aperitiu artístic: Carles Gilabert (teatre)
Vi: Abadal
Targeta: Quim Moya

Natsuko Sugao Group: 14 de febrer – Coro Sant Josep

Natsuko Sugao: trompeta i fiscorn
Iván González: trompa i percussió
Jordi Santanach: saxo tenor, saxo soprano i flauta
Enric Peinado: guitarra
Marc Cuevas: contrabaix
Josema Martín: bateria i percussió

Després dels treballs discogràfics editats Sakura (Whatabout music) i La Danza de una Luz (Underpool records) i nombrosos concerts pels escenaris més importants del país amb una excel·lent critica del públic, presenta nova música juntament amb les grans composicions dels treballs anteriors que es sentiran a la gira japonesa del 2020.

Amb un so propi i reconeixible, el grup toca amb mestratge una música que ens fa partíceps d'un món de textures i colors: evocador, emocional, vibrant, eclèctic y oníric. La trompetista japonesa combina amb saviesa les seves diverses influencies, formades des de l'àmbit del jazz, la música clàssica, el free, o la música tradicional japonesa, en un sentit obert i no dogmàtic, sense voler caure, precisament, en las etiquetes.

Les seves composicions sorgeixen de la necessitat d'expressar la seva relació amb el món, vivències personals i experiències vitals. Destaca l'aprofitament de la personalitat de cada membre del grup, ja que tots ells són companys de viatge, còmplices i amics, a part de magnífics músics de la escena barcelonina. Todos ells, amb Natsuko Sugao al davant, ens conviden a acompanyar-los i a deixar-nos portar en aquesta aventura musical. 

Aperitiu artístic: Carles Morell (poesia)
Vi: Fargas-Fargas i Collbaix
Postals: Susanna Ayala

M.A.P.: 13 de març – Sala Els Carlins

Marco Mezquida: piano 
Ernesto Aurignac: saxo alt
Ramon Prats: bateria

M.A.P. és l'acrònim de Mezquida-Aurignac-Prats i també un energètic viatge pel talent compositiu i interpretatiu d'aquests tres joves, units en un sensacional trio que explora sense límits els sons en els dotze temes que integren el seu primer disc junts. Tocs de classicisme amb desenvolupaments de free-jazz i lliure improvisació en un estimulant viatge sonor, sorprenent i engrescador. M.A.P. ha estat guardonat amb el Premi Enderrock de la crítica al millor disc de jazz. No és cap casualitat que Marco Mezquida hagi escollit aquesta formació per posar el colofó a la seva intensa residència artística, tenint a més a l'extraordinari músic banyolí Ramon Prats entre els seus integrants.

Aperitiu artístic: Màgic Pol (màgia)
Vi: Sanmarti i Can Serra dels Exibis
Postals: Deco

Enrique Oliver i Jaume Llombart: 17 d'abril – Espai 1522

Enrique Oliver: saxo tenor
Jaume Llombart: guitarra

Neix a Barcelona l'any 2005, quan el jove saxofonista malagueny Enrique Oliver i el guitarrista català Jaume Llombart es troben al 22è Festival Internacional de Jazz de Birmingham, Anglaterra, on actuaran també en pròximes edicions. 

Des del 2005 han estat tocant junts en altres formacions com Roger Mas Quintet, Guillermo McGill Quartet, Bill McHenry Quintet i el seu propi quartet, Enrique Oliver quartet. 

Com a duo, han tocat en clubs i festivals de Barcelona, Nova York, Anglaterra, València i Màlaga. 

Ja porten dos discos gravats amb aquesta formació, el primer, Play Standards (2006-07) i el segon, Play Ellington (2011), què és un tribut a la figura del gran mestre del jazz Duke Ellington. 

Aperitiu artístic: Marc Gonzàlez i Mònica Vergés(foto i dansa)
Vi: Artium i Mas de Sant Iscle
Postals: Txema Rico

Miguel Villar Trio: 14 de maig – Convent de les Caputxines

Miguel Pintxo Villar: saxo
Juan Pablo Balcázar: contrabaix
Carlos Falanga: bateria

Aquest trio de jazz, clau en l'escena musical de la capital, esta format per tres dels músics més actius de l'escena barcelonina.

Fa més de 6 anys que van començar les aclamades sessions setmanals dels dimecres al Club Robadors 23 i gracies a la seva constància, poc habitual en els temps que corren, han creat un so propi, íntim i molt expressiu. 

El seu repertori es basa en temes antics de jazz d'autors com Duke Ellington, Bill Evans, Thelonius Monk, Wayne Shorter, Ornette Coleman, Antonio Carlos Jobim entre d'altres, i també temes propis, sempre tocats des del sentit personal, cru i directe.

A l'agost del 2016 va sortir el seu primer àlbum anomenat Around the Space, editat per el segell basc Mosquito Records.

Aperitiu artístic: Nadia Pessarodona (dansa)
Vi: Oller del Mas i Grau i Grau
Postals: Alba Vila

Swing Airforce: 5 de juny – Parc de la Seu, ViBa

Kathy Sey Asare: veu
Pol Padrós: saxo tenor
Pol Padrós: trompeta
Guillem Plana: guitarra i Banjo
Aleix Forts: contrabaix
Arnau Altimir: bateria

Aterra a la pista de ball un esquadró d'aviadors vintage amb ganes de fer-vos moure l'esquelet. Una banda de swing amb un repertori format per temes que van des del jazz clàssic a versions swingades de hits del moment, passant per Bob Marley o Ray Charles… tot tocat amb el tempo i durada idonis per a ser ballats i gaudits al màxim nivell pels intrèpids lindy hopers.

Després actuació de PD Raimon & Piltra
Actuació dins la nit de picapolls de la fira ViBa