Onada de robatoris amb força en establiments del centre comercial de Manresa durant l'últim mes

A falta de xifres definitives, una dotzena llarga d'establiments han patit la visita de lladres durant la nit des de mitjans de novembre

18 de desembre del 2019
Actualitzat a les 16:57h
Confluència del passeig i la muralla de Sant Domènec
Confluència del passeig i la muralla de Sant Domènec | GSV
Manresa ha viscut "un important increment" de robatoris o intents de robatori amb força en establiments del centre comercial durant el darrer mes, segons han confirmat fonts dels Mossos d'Esquadra a NacióManresa. Les xifres encara no estan tancades de forma definitiva, però una dotzena llarga de comerços de l'entorn del passeig Pere III han patit la visita de lladres durant la nit que, o bé han aconseguit el seu objectiu, o bé ho han intentat rebentant la porta metàl·lica de l'establiment.

Els Mossos d'Esquadra han detectat "un important increment" de robatoris durant la nit en comerços del centre comercial de la ciutat. El mètode ha estat similar en tots els casos: proveïts d'eines de palanca, han obert persianes i han entrat i sortit de l'establiment ràpidament, emportant-se diners i articles de fàcil transport.

Per ara, tant la Policia Local de Manresa com els Mossos d'Esquadra han practicat diverses detencions, i la policia catalana ha desplegat un dispositiu especial que en practicarà alguna més properament ja que ha aconseguit identificar algun dels autors dels delictes.

Aquesta mateixa matinada de dimecres s'han produït els tres últims intents de robatori en tres establiments de la confluència del passeig Pere III amb la Muralla de Sant Domènec. La major part dels comerços afectats han estat en aquesta zona de carretera de Cardona, passeig Pere III, carrer Pompeu Fabra i Saclosa. Malgrat que Mossos no ha confirmat els detalls, hi haurien tres farmàcies, una ortopèdia, una botiga de roba, un estanc i un forn de pa, com a mínim, afectats.