Fem Manresa portarà al ple la dignificació de l'espai de l'ossera del cementiri

Senyalitzant-la i col·locant-hi una placa commemorativa pel dret al record dels manresans anònims inhumats en aquesta fossa

Ossera del cementiri municipal de Manresa
Ossera del cementiri municipal de Manresa | Fem Manresa
18 de desembre del 2019
Actualitzat a les 15:29h
El grup municipal de Fem Manresa presentarà aquest dijous al ple de l'Ajuntament de Manresa una moció per dignificar l'ossera del cementiri municipal on hi reposen les restes de manresans i manresanes anònims que, pels motius que sigui, no tenen una sepultura que els recordi.

Degut a que hi ha famílies que no compten amb prou recursos per fer-se càrrec un nínxol ni el manteniment que suposa cada any, i altre que moren sols, sense familiars o amics que es facin càrrec del seu enterrament, l'Ajuntament realitza cada any inhumacions de beneficència en que les restes d'alguns d'ells es dipositin en l'ossera del cementiri.

Els anticapitalistes valoren que al no trobar-se senyalitzat ni diferenciat de l'entorn, l'ossera es veu com un espai "molt gèlid i oblidat". Per això, en la moció, proposen que en un termini de quatre mesos, l'Ajuntament dignifiqui l'ossera del cementiri, senyalitzant-la i col·locant-hi una placa commemorativa pel dret al record de tots els manresans i manresanes anònimes que "descansen" en aquesta fossa.