Nadal demana al Bages que no es posi «melancòlic» per haver perdut l'aeroport

Nadal ha assistit a un esmorzar empresarial convidat per la Cambra

576_1259763034426718
576_1259763034426718
ACN/Maria Alba Riu
02 de desembre del 2009

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal. Maria Alba Riu

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha demanat al Bages que no es posi "melancòlic" per haver perdut una infraestructura com l'aeroport empresarial. Nadal ha destacat que la comarca està "plena d'oportunitats" i que, en l'ànim de la gent, "no hi pot haver l'esperit de tirar la tovallola sinó d'alçar-se i caminar". El conseller ha participat, aquest dimecres, en una xerrada sobre el Pacte Nacional per a les Infraestructures organitzada per la Cambra de Comerç i Indústria de Manresa. Nadal ha recordat que el document inclou moltes millores ferroviàries per al Bages que certifiquen que hi ha un "dèficit acumulat important" en les connexions amb Lleida i Barcelona.
 

El conseller ha demanat al Bages que "estiri de la qualitat i del valor afegit de determinades activitats"

El conseller ha animat la comarca a mirar endavant i ha destacat que no es treu res de lamentar-se d'haver perdut una oportunitat sinó se'n creen de noves. Per això, el conseller ha demanat al Bages que "estiri de la qualitat i del valor afegit de determinades activitats". D'aquesta manera, segons Nadal, es podrà "refer" el teixit empresarial i productiu.

Nadal ha recordat que el Pacte Nacional per a les Infraestructures inclou moltes millores ferroviàries que afecten el Bages "de forma positiva" i que certifiquen que hi ha un "dèficit acumulat important" amb la connexió amb tren amb Barcelona i Lleida. El conseller ha remarcat que les obres de l'Eix Diagonal i el Transversal "asseguren" una sortida "natural" del Bages amb caràcter transversal.

Pel que fa a la pèrdua del ramal del tren transversal, Nadal ha assegurat que "el pacte diu que allò que Manresa ha perdut per una banda o ha de guanyar per una altra". En aquest sentit, ha explicat que s'han de trobar unes estructures ferroviàries "eficients" per connectar amb el port, l'aeroport i amb Barcelona. Nadal ha posat de relleu que "no hi ha cap ciutat a Catalunya que tingui la centralitat de Manresa" i que el fet que el ramal l'hagi guanyat Igualada "no ha de ser en detriment del Bages".

Quant a la xarxa de carreteres el conseller ha reconegut que el desdoblament de la C-55 planteja algun dubte des de Castellbell i el Vilar cap avall. En aquest sentit ha dit que és "molt difícil" el desdoblament a partir d'un determinat punt i que cal trobar alternatives.

Un horitzó "optimista"
El conseller ha animat els empresaris a mirar l'horitzó "amb optimisme". Nadal ha dit que "un cop passats els pitjors moments, cal ser positius i veure les coses amb un horitzó obert". En aquest sentit, el conseller ha destacat que s'han de fer inversions i pensar que "ja hem ensopegat moltes vegades".