El Bages comptabilitza 10.890 persones amb algun tipus de discapacitat

Redacció
02 de desembre del 2009
La Taula Territorial de la Discapacitat del Consell Comarcal del Bages impulsada pel Punt d’Informació de Discapacitats del Consell Comarcal del Bages s’afegeix aquest dijous 3 de desembre al Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat programant conjuntament una bateria d’actes durant els propers dies. L’objectiu d’aquesta mobilització és conscienciar la ciutadania de la realitat quotidiana que viuen aquestes persones al territori i la lluita que protagonitzen per aconseguir una plena inclusió social i millorar la seva qualitat de vida.

Les dades del 2008 revelen que al Bages es comptabilitzen un total de 10.890 persones amb algun tipus de discapacitat. Són persones amb discapacitat física, psíquica, auditiva, visual i malaltia mental. El tipus d’afectació més important correspon a la discapacitat física (6.411 persones afectades, motòricament 3.913 i no motòricament 2.498) amb un 59%, la malaltia mental (2.192 persones afectades) amb un 20%, la psíquica (946 persones afectades) amb un 9% la visual (841 persones afectades) amb un 8% i l’auditiva (486 persones afectades) amb un 4%.

La majoria de persones amb discapacitat a la comarca són majors de 45 anys, mentre l’afectació per sexes és pràcticament idèntica tant en dones com en homes.

Programa de "Radio Nikosia"

"Ràdio Nikosia" és una de les primeres emisores realitzada per persones amb problemes de salut mental

Per donar suport a la jornada del 3 de desembre, diferents entitats de la Taula Territorial de la Discapacitat del Bages han programat exposicions, presentacions de llibres, emissions radiofòniques i altres propostes fins l’11 de desembre. La gravació en directe d’un programa radiofònic de l’equip de "Radio Nikosia" amb entrevistes a persones del Bages afectades per alguna discapacitat és un dels actes més destacats. "Radio Nikosia" és una de les primeres emissores realitzades per persones que han estat diagnosticades amb problemes de salut mental. La gravació tindrà lloc el dia 11 de desembre. La mostra "Mira’m amb uns altres ulls" es podrà veure a la Biblioteca del Casino fins el 13 de desembre. Aquest divendres a la tarda hi haurà la presentació del llibre "Sóc en Pau" i la taula rodona sota el nom "Som més que pares" per a pares i mares amb fills amb trastorns generalitzats del desenvolupament.