Sant Fruitós i Manresa uniran esforços per difondre les figures de Sant Ignasi de Loiola i Lluís Espinal

Sant Fruitós celebrarà el 2020 l'any Lluís Espinal en el 40è aniversari del seu assassinat i Manresa celebrarà el 2022 els 500 anys de l'arribada del sant a la ciutat

Redacció
16 de desembre del 2019
Actualitzat a les 14:09h
Plaça Lluís Esp0inal de Sant Fruitós de Bages
Plaça Lluís Esp0inal de Sant Fruitós de Bages | AjSFB
Els Ajuntament de Sant Fruitós de Bages i Manresa programaran activitats conjuntes en els seus respectius anys commemoratius per tal d'ajudar a difondre la figura dels dos jesuïtes que més empremta han deixat al Bages. La intenció dels dos consistoris és crear sinergies per tal d'impulsar ambdues commemoracions ja que tenen com a nexe comú la figura d'un jesuïta.

En aquest sentit, Sant Fruitós de Bages prendrà part en algunes de les activitats programades en el marc de l'esdeveniment Manresa 2022 com per exemple en la Marxa del Pelegrí. En aquest mateix sentit Sant Fruitós destinarà un espai per difondre la figura de Sant Ignasi en el marc de l'acte central de l'any Espinal que es celebrarà durant el mes de maig de 2020 a Sant Fruitós de Bages.

Aquesta primera trobada entre l'alcalde de Sant Fruitós de Bages Joan Carles Batanés i el regidor de cultura Xavier Racero amb el regidor de turisme de l'Ajuntament de Manresa Joan Calmet i tècnics municipals ha servit per començar a definir les accions conjuntes a emprendre.