El projecte de concerts solidaris Rock'N'Reis ressorgirà dissabte amb Joan Dausà com a protagonista

Després de nou anys sense celebrar-se, aquesta iniciativa de Creu Roja Manresa que tenia per objectiu recollir fons per a poder comprar joguines i materials educatius per als infants en situació de risc, tornarà a cobrar vida a la ciutat

El projecte de concerts solidaris Rock'N'Reis ressorgirà dissabte amb Joan Dausà com a protagonista
El projecte de concerts solidaris Rock'N'Reis ressorgirà dissabte amb Joan Dausà com a protagonista | Ateneu de Manlleu
16 de desembre del 2019
Actualitzat a la 13:37h
Suite, Dept, Brit, Clepton i Kòdul. Aquests van ser els cinc grups que van actuar en la darrera edició del Rock'N'Reis, celebrada el 18 de desembre de l'any 2010 a la sala Cal Llovet de Santpedor. Si bé aquesta iniciativa solidària -que va néixer el 1992 de la mà de Creu Roja Joventut de Manresa- sempre s'havia celebrat a la capital del Bages (primer a la Pista Castell, després al Pujolet i més tard al pavelló del Vell Congost), en l'edició del 2010 els impulsors es van veure obligats a traslladar l'acció fora de la ciutat, ja que aquell mateix any, l'Ajuntament de Manresa havia començat les obres de millora de l'equipament, ara anomenat Complex Esportiu Municipal Vell Congost. Res feia pensar, però, que el de Santpedor seria l'últim que es duria a terme.

La notícia de la suspensió del Rock'N'Reis del 2011 va agafar desprevinguts els amants d'aquesta cita lúdica anual que, a través de la música de grups locals, recaptava diners per  comprar joguines i materials educatius per als infants en situació de risc de la capital bagencs. El motiu pel qual no es va celebrar va ser perquè l'entitat va decidir que en comptes de fer un gran i únic acte per a recollir fons de cara les festes nadalenques, n'organitzaria diversos i a més petita escala, amb el mateix objectiu d'aconseguir que tots els nens i nenes de la ciutat tinguessin regals per Nadal. Si en un primer moment la intenció era recuperar el macroconcert solidari el següent any, al final no va acabar sent així. El del 2011, doncs, va ser el primer de molts desembres sense el Rock'N'Reis.

Enguany, però, l'entitat ha decidit recuperar-lo i ha programat, per aquest dissabte, dia 21, un concert de Joan Dausà a la sala Stroika de Manresa; un concert  que promet ser especial, ja que suposarà l'acomiadament dels escenaris del cantautor baixllobregatí fins el 2021. Les entrades per l'esdeveniment, que començarà a dos quarts de deu del vespre, tenen un preu de 25 euros i es poden comprar a través d'aquest enllaç

Sobre Joan Dausà 

Músic i actor i artista polifacètic, Dausà va començar a endinsar-se en el món de la música el 2012, amb el seu primer àlbum, Jo Mai Mai. Des d'aleshores, no ha  deixat de treballar, creant les seves pròpies composicions i realitzant, també, bandes sonores, entre les quals en destaca, especialment, la de la pel·lícula Barcelona Nit d'Hivern. Així i tot, el disc que veritablement va marcar un abans i un després en la carrera musical de Joan Dausà va ser Ara Som Gegants, el més recent, que va veure la llum el passat any 2018.

Totes aquestes publicacions musicals l'han dut a fer prop de seixanta concerts arreu dels Països Catalans i a aconseguir els premis Enderrock al Millor artista del 2018 i al Millor Disc de Cançó d'Autor de l'Any. A més, també va destacar en el Festival Internacional de Videoclips de Barcelona, on el videoclip de la cançó La Gran Eufòria va guanyar el premi a Millor Videoclip en català del 2018.