documental

El documental «Els fils del tauler», que explica qui es beneficia de les guerres, arriba dimarts a Manresa

La projecció comptarà amb la participació del director, José Gaya, i de Nora Miralles, de l'Observatori DESC i Fiare Finances Ètiques

per Redacció , 14 de desembre de 2019 a les 20:31 |
Cartell del documental «Els fils del tauler» | Promocional
Les activitats lligades al Dia Internacional dels Drets Humans, emmarcat dins la campanya Justícia Global. Mirades des de Manresa continuen a la capital del Bages i aquest dimarts, 17 de desembre, es projectarà el documental Els fils del tauler del director José Gayà, que es podrà veure a les 7.30 de la tarda a l'Espai Plana de l'Om.

El film, produït pel Colectivo Miradas, posa sobre la taula el tema qui són els beneficiaris de les guerres i els desplaçaments forçats al món. També explora les causes i conseqüències de les guerres a través de la mirada de les seves víctimes i assenyala al responsable de la violència massiva organitzada: el complex militar industrial.


Amb la organització conjunta de Fiare finances Ètiques, l'Ajuntament de Manresa, el Centre Delàs i el Cineclub, el documental també posa l'accent en les alternatives com la banca ètica i el consum conscient.

Després de la projecció es durà a terme un col·loqui format per Nora Miralles, de l'Observatori DESC, el director del documental, José Gayà i membres de Fiare Finances Ètiques.

 

Participació