Una multitud de gent vesteix de Nadal el Centre Històric de Manresa

Carrer del Balç, plaça Major, plana de l'Om i plaça Sant Domènec s'omplen de parades i propostes festives

El mercat Somiatruites a la plana de l'Om de Manresa
El mercat Somiatruites a la plana de l'Om de Manresa | Pere Fontanals
14 de desembre del 2019
Actualitzat el 15 de desembre a les 15:27h
El carrer del Balç amb l'Avantpessebre vivent, la plaça Major amb la Fira de Santa Llúcia i activitats per la Marató de TV3, la plana de l'Om amb l'edició especial del Somiatruites i la plaça Sant Domènec amb la pista de gel i la Rejoguina de Sant'Egidio han omplert de propostes i parades de Nadal el rovell de l'ou del Centre Històric de Manresa.

Una riuada de gent ha omplert aquest dissabte el tió gegant, les parades amb articles nadalencs i de dolços, les propostes artístiques i de solidaritat. El carrer del Balç ha acollit el primer pessebre vivent de la temporada amb la seva ja tradicional proposta de prèvia a la festa. Les parades de la plaça Major han tingut el seu públic de compres d'articles de Nadal, de flors, d'embotits i gormanderies, tot complementat amb diverses actuacions sobre l'escenari. Tot plegat amb un tió mòbil que anava omplint de bombolles de sabó el carrer davant la sorpresa dels més petits.

Sant Miquel avall, el mercat Somiatruites oferia la proposta dels artistes i artesans locals, amb quadres, barrets, dibuixos i objectes creatius de tota mena. I a la plaça Sant Domènec, la comunitat de Sant'Egidio venia joguines reciclades i arreglades en suport a les campanes contra el SIDA a l'Àfrica.

Unes propostes que han estat acompanyades al matí pel mercat agrari, que s'ha desplaçat a la Muralla del Carme, i el mercat d'antiquaris i brocanters que ha fet parada a la plaça Europa. Divendres també es va celebrar, pròpiament, Santa Llúcia, amb l'encesa d'espelmes a la Seu i les parades a la Baixada de la Seu.

És un Nadal que no s'atura i que diumenge continuarà omplint de màgia els carrers del Centre Històric.