Una desena d'artistes oferiran un concert de suport a la víctima de la violació múltiple de 2016 de Manresa

Celeste Alías i Maria di Pace, Arnau Barrios, Cromâtics, Elisenda Duocastella i Marta Rabaneda, Jo Jet i Maria Ribot, i Marta Valero i Anna Puigmartí actuaran en un acte organitzat pel grup de suport a la Nena Coratge

Grup de suport a la Nena Coratge presentant el concert
Grup de suport a la Nena Coratge presentant el concert | Pere Fontanals
14 de desembre del 2019
Actualitzat a les 23:22h
La cantant Celeste Alías acompanyada de la guitarrista Maria di Pace, el 
violinista Arnau Barrios, el grup vocal Cromâtics. la pianista Elisenda Duocastella, amb la ballarina Marta Rabaneda, el grup Jo Jet i Maria Ribot, i la cantant Marta Valero acompanyada de la pianista Anna Puigmartí, protagonitzaran el dissabte 21 de desembre un concert de suport a la menor que va patir una violació múltiple a l'antiga fàbrica d'en Vinyes, a Manresa, l'hivern de 2016, quan només tenia 14 anys

L'acte ha estat presentat aquest dissabte a la tarda pel grup de suport a la Nena Coratge, que va néixer fa uns mesos per ajudar l'entorn de la supervivent en els costos que li suposa, sobretot, la seva lluita legal. Un suport que s'ha incrementat després que l'Audiència Provincial de Barcelona condemnés 5 dels 7 agressors per abús sexual, i no per agressió sexual, i la família decidís recórrer la sentència.

El concert, que serà a les 7 de la tarda a l'Auditori de la Plana de l'Om, tindrà la fórmula de taquilla inversa, "perquè tothom qui vulgui pugui ajudar segons les seves possibilitats, entenent que tota la recaptació anirà íntegra a la causa, ja que no hi ha cap cost a cobrir", han explicat les membres de la plataforma.

Demanen a l'Ajuntament "mesures transversals i no sectorials" per abordar el problema

Després de començar agraint a l'Ajuntament la cessió gratuïta de l'auditori per fer el concert i el pagament de la impressió de 150 cartells de l'acte, "després de moltes reunions amb ells", el grup de suport a la Nena Coratge s'ha mostrat crítica amb el govern de qui esperaven "més suport econòmic" a la família per fer front a les accions legals que impulsen.

De fet, "aquesta és l'única de les quatre violacions que s'han fet públiques a la ciutat el darrer any en que l'Ajuntament no fa d'acusació particular", han explicat. "És cert que la moció que es va presentar en aquest sentit es va aprovar quan ja havia començat la causa, però en les reunions que hem tingut amb ells, o que ha tingut la pròpia família, no s'ha aconseguit res", denuncien.

Fins i tot en l'organització del propi concert "han carregat de feina les treballadores del propi SIAD que, creiem, han d'estar per donar suport a les víctimes i no per fer la feina burocràtica d'un acte", han exposat.

En aquest sentit, les membres del grup de suport a la Nena Coratge han exposat que consideren que les mesures per prevenir les violències sexuals s'han d'encaminar "des d'un punt de vista transversal entre totes les àrees, i no de forma sectorial".

Suport continu

A banda del concert, el grup de suport a la Nena Coratge té, des d'aquest agost, un web des d'on, qui vulgui, pot donar suport econòmic perquè la família de la víctima pugui seguir amb el procediment judicial per fer que els agressors siguin sentenciats amb una pena més d'acord als fets. L'import íntegre recollit anirà al bufet d'advocats que porta el cas.