Sant Salvador de Guardiola pateix quatre robatoris en cases i dos intents en el que portem de mes

L'alcaldessa denuncia que es troben desemparats pels Mossos d'Esquadra i per això ha presentat una queixa formal a la policia catalana

14 de desembre del 2019
Actualitzat a les 14:48h
Sant Salvador de Guardiola porta quatre robatoris en domicilis i dos intents de robatori més en el que portem de desembre segons ha explicat la seva alcaldessa, Georgina Mercadal, a NacióManresa. El pitjor de tot, però, ha estat, segons ha explicat, que "els Mossos d'Esquadra no han respost ni s'han presentat al lloc dels fets després d'haver donat l'avís". Per això l'Ajuntament ha presentat una queixa formal davant la policia catalana, i aquest dijous, la mateixa alcaldessa i altres representants municipals es reuniran amb responsables de l'Àrea Bàsica Policial (ABP) del Bages dels Mossos d'Esquadra per trobar solucions a aquest problema.

"Sant Salvador de Guardiola té diversos nuclis i moltes cases en un ampli territori". ha explicat Mercadal, "i això fa que nosaltres sols no ho puguem cobrir". "Necessitem, com a mínim, que si sona una alarma o avisem als Mossos per un robatori que s'ha comès, aquests responguin i vinguin a fer una inspecció de la casa", ha completat. L'alcaldessa sap que, un cop s'ha comès el robatori, se'n pugui trobar al responsable, "però tot i que sigui difícil, cal que recullin empremtes o pistes perquè si tornen a actuar i són enxampats, es tingui algun indici per relacionar-los amb els robatoris d'aquí".

La major part de robatoris s'han produït al nucli de Sant Salvador de Guardiola i a la urbanització del Calvet. "Són robatoris molt ràpids", explica Mercadal, "entren, agafen joies i diners i tornen a marxar en menys de dos minuts".

A partir de l'1 de gener, Sant Salvador de Guardiola incorporarà un nou vigilant, "però igualment necessitarem el suport dels Mossos d'Esquadra".