Fem Manresa, contrària a «la persecució indiscriminada de l'ocupació» per les violacions

Els anticapitalistes també es mostren crítics amb la Junta Local de Seguretat presidida pel conseller Buch

La portaveu de Fem Manresa, Roser Alegre
La portaveu de Fem Manresa, Roser Alegre | Pere Fontanals
Redacció
13 de desembre del 2019
Actualitzat a les 21:56h
"Augmentar el dispositiu policial i perseguir l'ocupació no ataca al sistema patriarcal i masclista en el qual vivim, sinó que criminalitza, encara més, la pobresa", ha afirmat el grup municipal de Fem Manresa davant l'anunci que va fer l'alcalde, Valentí Junyent, d'intensificar el seguiment dels habitatges ocupats com un dels punts per combatre les darreres agressions sexuals que s'han viscut a la ciutat.

Per als anticapitalistes "cal comprendre i atacar el caràcter estructural del problema, des de la base i no a través de la persecució indiscriminada de l'ocupació i l'estigmatització de la pobresa". Fem Manresa també s'ha mostrat crítica amb la convocatòria de la Junta Local de Seguretat amb la presència del Conseller d'Interior Miquel Buch, ocasió de la qual diuen "no compartir".

"Cal anar a l'arrel i treballar des de l'educació i l'apoderament de les joves", han seguit dient des de Fem Manresa, "apostem per l'autoorganització i l'autogestió feminista, amb l'autodefensa feminista com a eina per l'apoderament col·lectiu i individual que ens permeti avançar conjuntament en la lluita contra el masclisme".

Amb aquesta visió treballaran perquè l'Ajuntament es comprometi a adoptar mesures concretes i efectives per abordar les violències masclistes, i amb aquest objectiu ho traslladaran a la taula d'emergència per a l'abordatge de les violències sexuals convocada per dilluns "amb el convenciment i l'esperança que sigui útil per emprendre accions que vagin en aquesta línia".

Fem Manresa ha tancat el comunicat rebutjant les agressions sexuals que s'han viscut a la ciutat i mostrant el seu suport a les víctimes i les seves famílies.