El BAXI Manresa visita un Joventut en plena forma

Eulis Báez està a la recta final de la seva recuperació i podria tenir algun minut

El BAXI Manresa juga a Badalona aquest cap de setmana
El BAXI Manresa juga a Badalona aquest cap de setmana | J. Alberch
13 de desembre del 2019
Actualitzat a les 14:44h
El BAXI Manresa disputa un nou derbi català després de la bona imatge oferta fa una setmana contra el Barça. En aquesta ocasió, l'equip dirigit per Pedro Martínez es desplaça a l'Olímpic de Badalona per enfrontar-se al Joventut (dissabte, 20.30h. Canal 53 de Movistar). Els manresans no afronten el partit amb les millors condicions. El llarg retorn des de Polònia només ha permès fer un entrenament després del compromís de la Basketball Champions League apart del que hi haurà dissabte a la pista del l'equip verd-i-negre. La situació serà diferent la setmana vinent en què els bagencs tindran cinc dies entre el duel europeu i el de lliga Endesa. 

El quadre mèdic podria presentar per primer cop en moltes setmanes novetats en sentit positiu. Eulis Báez es troba en la part final de la seva recuperació. El dominicà ha fet una part de l'entrenament amb els seus companys i no es descarta que pugui jugar alguns minuts. Amb un element més disponible, el BAXI Manresa haurà de decidir quin jugador queda fora de la convocatòria complint amb les quotes de jugadors formats localment que exigeix la lliga Endesa. Serà una decisió que es prendrà a darrera hora. 

Aleksander Cvetkovic ja porta unes setmanes a Manresa després de ser un fitxatge d'emergència. Pedro Martínez el veu "bé" però troba que és un handicap que no pugui jugar la competició europea. El base ha estat tres dies sense estar en contacte amb els seus companys i això dificulta la seva integració. Quan Cvetkovic no hi és Luke Nelson ha de jugar de base. Aquest doble rol pot ser difícil de compaginar tot i que el tècnic del BAXI Manresa és optimista i creu que l'anglès serà de gran ajuda "més endavant". 

Els proper dies acaben contracte Deividas Dulkys i Luka Mitrovic. Martínez no sap encara si continuaran sota la seva disciplina si bé li agradaria que seguissin. "Tots dos estan fent una bona feina i estic content amb ells. Però també depèn que ells vulguin quedar-se i que el club pugui". 

El Joventut és un dels equips en millor estat de forma de la temporada. Els verd-i-negres van començar amb quatre derrotes seguides però després van ser capaços de guanyar set partits seguits. La jornada passada van estar a punt de sorprendre el Baskonia a domicili després d'eixugar una diferència en contra de 23 punts. El Joventut també ha tingut partit europeu entre setmana. Els de Carles Duran van derrotar l'UNics Kazan i van assegurar la classificació per als vuitens de final de l'Eurocup. Klemen Prepelic és el principal referent del Joventut. L'eslovè, cedit pel Real Madrid, és el màxim anotador de la lliga Endesa amb 21,6 punts de mitjana i el tercer jugador més valorat amb una mitjana de 19,8. Un altre jugador destacat és el també eslovè Alen Omic. 

Martínez creu que la bona dinàmica del Joventut "no és per casualitat. Estant jugant fantàstic. Encara que han canviat algun jugador important n'han fitxat altres també importants. Continuen amb la dinàmica de l'any passat. Els jugadors joves ja no són tan joves. No guanyen per sort. Guanyen perquè són bons". El tècnic preveu un partit complicat. L'objectiu és ser sòlids al darrera i controlar el partit des de la defensa. 
Arxivat a