Món Sant Benet acollirà la 2a edició del seu Pessebre Vivent ampliant dates, escenes i personatges

Es podrà veure els dies 21, 22, 26, 28 i 29 de desembre dins les estances del monestir i ambientat en l'època medieval

Món Sant Benet tornarà a acollir el Pessebre Vivent aquest Nadal
Món Sant Benet tornarà a acollir el Pessebre Vivent aquest Nadal | MSB
Redacció
13 de desembre del 2019
Actualitzat a les 19:05h
Més de 3.000 visitants van viure l'any passat la 1a edició del Pessebre Vivent de Món Sant Benet. Un pessebre del segle XXI dins d'un monestir del segle X. Enguany, els dies 21, 22, 26, 28 i 29 de desembre se celebrarà la 2a edició de la proposta que, després de l'èxit de la primera, creix en dates i incorpora noves escenes i personatges. De fet, en l'edició d'enguany, ja hi ha prop de la meitat de les entrades venudes.

El Pessebre Vivent de Món Sant Benet aposta per una proposta ambiciosa i atípica de pessebre que combina la representació d'escenes clàssiques per part d'un centenar d'actors amb l'aplicació d'efectes d'última generació com videoprojeccions. Enguany, per exemple i com a novetat, un mapping ocuparà la façana de l'església en la que serà una de les escenes més màgiques de la proposta.

A banda de la recreació de les escenes tradicionals de qualsevol pessebre (el naixement, l'anunciació, l'adoració,...), la proposta de Món Sant Benet incorpora multitud d'escenes de l'edat mitjana que van des de la vida monacal que tenia lloc dins els murs del monestir a la recreació, enguany, d'altres personatges que vivien al marge de la vida religiosa, com les bruixes i els vagabunds.

La proposta, que ja fa mesos que es treballa, compta a la direcció artística amb l'actriu Tàtels Pérez que ha assumit, un any més, el repte de traslladar un clàssic pessebre vivent a l'ambientació típica de l'època medieval. De fet, el Pessebre Vivent de Món Sant Benet és l'únic de tot Catalunya que es realitza íntegrament dins un monestir.

Un pessebre que creix i es renova

Un pessebre vivent autènticament medieval. El Pessebre Vivent de Món Sant Benet és una experiència sensorial única i atípica que embolcalla al visitant i el trasllada a una altra època a través de tots els seus sentits: la vista, l'oïda, el gust, el tacte i l'olfacte, jugant amb un joc d'olors al llarg del recorregut.

La proposta ja va néixer l'any passat amb la voluntat de fugir d'un pessebre a l'ús i, enguany, manté l'objectiu repensant escenes i incorporant nous elements que facin encara més vivencial i inoblidable l'experiència. Projeccions de gran format, olors, ambientació històrica, interacció amb els actors, un marc incomparable i la particularitat d'un pessebre vivent ambientat a l'època monacal doten a la proposta d'una singularitat especial.

Enguany, el pessebre creix en dates: 5 dies de pessebre amb 4 sessions diàries, i sorprendrà amb noves escenes i personatges, tot repensant, també, escenes ja existents en l'edició anterior com, per exemple, la dels 3 reis mags i l'escena de cavalleria, ubicada als Jardins de Montserrat, que planteja un món oníric amb l'escena d'un mussol i un cavall acompanyats de dos cavallers, i que enguany realitzaran un petit espectacle de falconeria.

Un projecte del territori

Un dels aspectes més bonics de la iniciativa és la implicació d'institucions i entitats de la comarca que arrelen el pessebre a la seva gent i al territori. Molts repetidors i noves incorporacions que fan gran aquesta segona edició. El Pessebre ha comptat amb la complicitat d'associacions com el Mijac, la Catequesi o la Parròquia de Sant Fruitós i grups com l'associació Dansa Estudi Folck, un col·lectiu amb una dilatada trajectòria en el món de la dansa tradicional que serà l'encarregat de donar vida a una de les noves escenes del Pessebre, situada a l'exterior del monestir. 

Així mateix, institucions com el Museu de Sant Fruitós i el particular Josep Iglesias del Mas Brucardes, han cedit peces històriques per ajudar en l'ambientació del pessebre. A banda, és clar, de famílies i particulars que també han volgut formar part de la iniciativa.

En la seva segona edició, a més, el Pessebre ha entrat a formar part de la Coordinadora de Pessebres de Catalunya que agrupa la majoria de pessebres vivents del territori.

La segona edició del Pessebre se celebrarà els propers 21, 22, 26, 28 i 29 de desembre i s'han programat 4 sessions diàries per poder assistir-hi: 18.00h, 18.45h, 19.30h i 20.15.

Les entrades ja estan a la venda a la web de Món Sant Benet, i també es podran comprar a la taquilla els dies de les sessions. El preu de l'entrada per adult és de 9 euros i de 5 pels infants entre 3 i 12 anys. Es poden consultar descomptes per grups.

El compromís de la Fundació Catalunya La Pedrera

Iniciatives com El Pessebre Vivent de Món Sant Benet busquen seguir potenciant Món Sant Benet, equipament gestionat per la Fundació Catalunya La Pedrera, com un espai cultural i un pol d'atracció turística a la comarca del Bages.

La Fundació Catalunya La Pedrera serveix a la societat construint un futur millor i més just. Per això, ofereix oportunitats a les persones, impulsa el talent, la creació i l'educació; fomenta hàbits d'alimentació saludables, i conserva i comparteix el patrimoni natural i cultural.