El PSC constata la «més que notable manca d'efectius» policials a Manresa per prevenir les agressions

Els socialistes han escrit a l'alcalde Junyent demanant-li que convoqui la Junta de Seguretat Local amb caràcter urgent

El president del grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Manresa, Felip González, en una imatge d'arxiu
El president del grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Manresa, Felip González, en una imatge d'arxiu | Pere Fontanals
Redacció
12 de desembre del 2019
Actualitzat a les 17:47h
El PSC Manresa ha escrit aquest dijous a l'alcalde de la ciutat, Valentí Junyent, arran de l'últim cas de la detenció per part dels Mossos d'Esquadra de dos homes acusats d'una violació que se sumen a les dues detencions que es van practicar arran d'una altra denúncia de violació doble, dilluns passat.

Per aquest motiu, el president del grup municipal socialista, Felip González, ha demanat al batlle que convoqui "amb caràcter urgent" la Junta de Seguretat Local, tal i com, recorda, va fer l'estiu arran de l'altre cas de violació múltiple a una menor al barri de les Escodines.

Llavors "es van acordar tot un seguit de mesures", segueix la carta, "que ara, cinc mesos després, cal posar en valoració per saber si han donat els resultats esperats, un objectiu que la dura realitat d'aquests dies ens posa en crisi de manera manifesta".

El PSC recorda que els quatre casos -inclòs el judici del cas de la fàbrica abandonada el 2016- que han pres notorietat aquest any a Manresa "no són els únics que s'han produït a la nostra ciutat darrerament". González ha recordat que segons les darreres dades del Sistema Estadístic de Criminalitat del Ministeri de l'Interior, "el total de casos registrats de delictes contra la llibertat sexual entre gener i setembre de 2019 a Manresa han estat un total de 37 (un 85% per cent més que els registrats en el mateix període de l'any 2018). I d'aquests 37 casos, segons les mateixes dades oficials, 10 casos (i no només els coneguts de 2019) han estat agressions sexuals amb penetració".

La carta també posa sobre la taula un augment de la criminalitat general a Manresa. La taxa de criminalitat de la ciutat de Manresa (infraccions penals per cada 1.000 habitants) és actualment de 52,7, per sota de la catalana (63,4) però molt superior a la mateixa taxa a Manresa del 2017 (42,5) o del 2018 (48,4), segons recorda.

El PSC constata "la més que notable manca d'efectius [de mossos] a la comissaria de la ciutat" i demana posar-hi solució "tal i com la Conselleria d'Interior de la Generalitat ha fet en els darrers mesos a d'altres ciutats catalanes", tot reconeixent la tasca dels Mossos d'Esquadra que "ja ha portat als presumptes agressors dels darrers quatre casos coneguts davant de la justícia".