​Desarticulen una organització criminal amb presència a Manresa que enviava objectes robats a l'estranger

La policia espanyola ha detingut nou persones i ha escorcollat domicilis i empreses a la capital del Bages, Barcelona, l'Hospitalet i Còrdova

NacióManresa
12 de desembre del 2019
Actualitzat a la 13:19h
​Desarticulen una organització criminal amb presència a Manresa que enviava objectes robats a l'estranger
​Desarticulen una organització criminal amb presència a Manresa que enviava objectes robats a l'estranger | Europa Press
La policia espanyola ha desmantellat un entramat criminal dedicat a facilitar l'enviament a l'estranger d'articles robats amb força a domicilis. En l'operació s'han detingut nou persones d'origen georgià i armeni i s'han realitzat registres en cinc domicilis i una empresa de Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Manresa i Còrdova.

Els agents han intervingut fins a 2.500 quilos de paqueteria i han localitzat nombrosos efectes que possiblement provenien de fets il·lícits contra el patrimoni. Es van trobar més de 80 rellotges de gamma alta, alguns dels quals superaven els 1.000 euros de valor al mercat; moltes peces de joieria; metalls preciosos, i més de 25 dispositius electrònics com ara telèfons mòbils, ordinadors i sis tauletes. Alguns d'aquests articles estaven embalats amb una gran quantitat de cintes i embolcalls i amagats entre peces de roba per dificultar la seva detecció.

La investigació va començar quan els agents van sospitar de l'ús d'una empresa de paqueteria ubicada principalment a Barcelona per enviar els objectes robats i poder-los vendre al país d'origen. El cas també va posar de manifest que els detinguts assessoraven membres de la comunitat georgiana per aconseguir que el contingut dels paquets que volien enviar a Geòrgia no pogués ser detectats per les autoritats duaneres.