Nadal

L'esperit nadalenc arriba al carrer del Balç amb l'Avantpessebre Vivent i el Poema de Nadal

La primera proposta tindrà lloc aquest cap de setmana, i l'altra, dissabte i diumenge que ve

per NacióManresa , Manresa, 12 de desembre de 2019 a les 11:14 |
L'Avantpessebre Vivent del carrer del Balç es podrà veure aquest cap de setmana | Carrer del Balç
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest mes de desembre, un dels espais patrimonials més visitats de Manresa, acollirà dues activitats especials de caire nadalenc, de les quals se'n celebra la segona edició després de la bona acollida de l'any passat. Es tracta de l'Avantpessebre Vivent i el Poema de Nadal.
 

L'Avantpessebre Vivent del Carrer del Balç, que tindrà lloc aquest cap de setmana -dissabte 14 i diumenge 15-, oferirà funcions cada quinze minuts entre les 17.30 i les 20.30. És una iniciativa del l'Associació Teatral El Teló i la Fundació Turisme i Fires de Manresa i té la particularitat que s'ambienta en les escenes bíbliques que van tenir lloc abans del Naixement de Jesús, com la sortida d'Egipte, els reis Salomó i Herodes o l'Anunciació a Maria.
 

Aquest nou pessebre esdevé l'avantsala del tradicional pessebre vivent del Pont Llarg, que se celebra el dia de Sant Esteve i compta amb la col·laboració de diverses entitats, com el Casal Cultural de Dansaires Manresans, el Grup Escènic Nostra Llar del Poble Nou, l'Associació Cultural i Recreativa Armats de Manresa i, també, el Pessebre del Pont Llarg Manresa.
 
Els preus varien en funció de les edats dels espectadors. L'activitat està inclosa dins el programa de la tradicional Fira de Santa Llúcia, que es desenvoluparà durant tot el cap de setmana a la plaça Major.
 
D'altra banda, el Poema de Nadal del Carrer del Balç, basat en el text clàssic de Josep Maria de Sagarra, un dels relats poètics més arrelats a la cultura catalana, s'adapta als espais del carrer medieval. Una versió teatral de petit format i de proximitat amb l'espectador, amb les veus dels actors Alícia Puertas i Ivan Padilla, acompanyats, en aquesta ocasió, de la música en directe del saxo de Joan Mas, que dotarà a la versió d'un contrapunt elegant i modern en diàleg amb els versos més clàssics.
 
El Poema de Nadal es podrà veure el cap de setmana previ al Nadal, el 21 i 22 de desembre, en tres funcions cada tarda (17:30, 18:45 i 20:00 ) per a grups reduïts amb una entrada general de 8 euros. Es tracta d'un activitat organitzada per la Fundació Turisme i Fires a Manresa que, juntament amb l'Avantpessebre, respon a la voluntat d'activitat artística el carrer medieval per a donar-li nous atractius a aquest recurs turístic que consideren "essencial".
 
Entrades
 
Les entrades per a totes dues propostes ja es poden adquirir anticipadament a través d'aquest enllaç o anant presencialment al carrer del Balç, l'horari d'obertura del qual és, de dilluns a diumenge de 10 a 14, i en el cas de tarda, de dimarts a divendres de 17 a 19, i dissabte de 17 a 20.

 

Participació